27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Mehmet Güleryüz'den sergi

Dışavurumcu üslubuyla Türk Figür resminin önde gelen ustalarından Mehmet Güleryüz’ün “Yaşam Sahneleri” adlı sergisi İzmir Agora Alışveriş Merkezi'nde düzenlenecek.

AKDEMİR Grubu’nun sponsorluğunda 4 Eylül— 4 Ekim 2006 tarihleri arasında yapılacak sergi, "AGORA’da Sanat" etkinlikleri kapsamında sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Mehmet Güleryüz’ün yaşam sahneleri olarak genel bir başlıkta toplayabildiği resimleri Kaya Özsezgin, "Gerçekte bu sahnelerin birbirinden farklı eksenler çevresinde oluşmuş bir dökümü olmaktan çok, insanın yaşam içindeki konumunu sorgulamaya yönelik düşsel analizler demetidir. Güleryüz’ün insan ağırlıklı resimleri gündelik davranışların kayıtsız ve gelişigüzel formaları içinde gezinirken, kendi iradeleri dışındaki bu tavırlarıyla onlara dışarıdan bakan kişinin imge avlamayı seven tutumuna yakalanmış olurlar" şeklinde tanımlıyor.

Mehmet Güleryüz’ün resimlerinde gözlemlenen başka bir olgunun da, bu resimlerin dinamik bir tasarım mantığını kendi içinde barındırıyor olmasına dikkat çeken Özsezgin, "Öyle ki, tasarım adına yapılmış bir tasarım değildir bu; çizginin salt çizgi, rengin salt renk olarak taşıdığı değerler, bütünsel kapsamda ve birbirini tamamlayacak doğrultuda ele alınmış olduğundan, ilk bakışta desen ağırlıklı görünseler de, bu bağlamda bir alışkınlığı hedef alırlar ve tasarımın anlamsal boyutunu öne çıkarırlar" diyor.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 15:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?