31
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Meydan 'Recep İvedikler'e kaldı

Levent Kırca, hiciv engellendiği için mizah dünyasında bir boşluk oluştuğunu ve bu boşluğu 'Recep İvedik'in doldurduğunu söyledi.

Kırca, halkın bu filmi başka alternatif yok diye izlediğini iddia etti..

Levent Kırca, mizah dünyası hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Kendi mizahının Nasreddin Hoca ve Aziz Nesin mizahının devamı olduğunu belirten ünlü tiyatrocu, günümüzde kara mizahın ve taşlama sanatının bilinçli olarak engellendiğini ve meydanın boş kaldığını söyledi. Ortaya çıkan boşluğun Şahan Gökbakar'ın canlandırdığı 'Recep İvedik' karakteri tarafından doldurulduğunu belirten Kırca, ekledi:

ALTERNATİFLERİ YOK!
"Günümüzde meydan 'Recep İvedik'e kaldı. O da olmalı ama altı dolu mizah da olmalı. Bu durum halkın suçu değil. Halk, 20 sene 'Olacak O Kadar' izledi. Demek ki o ayarda bir iş yapılırsa, vatandaş yine izler. Şu an meydan boş olduğundan ve başka alternatif bulamadıklarından 'Recep İvedik'i izliyorlar. Bu şuna benziyor; bir yanda Aşık Veysel gibi ozanlar var, diğer yanda arabesk. Aşık Veysel gibilerin önü kapatıldığında meydan nasıl arabeske kalıyorsa, mizahın özünün hiciv ve taşlama olduğunun unutulması da milletin 'Recep İvedik' izlemesine yol açtı."

AİLE DİZİSİ ÇEKECEĞİM
Bir dönem TV'de izlenme rekorları kıran 'Olacak O Kadar'ın devamını getirmeyeceğini çünkü ayrı ayrı skeçler hazırlamanın kendisini çok yorduğunu belirten Levent Kırca, şöyle devam etti: "Bizim yaptığımız skeçler hala akıllarda. O skeçlerin herhangi birinden dizi bile yapılır. Skeç dediğin ya aşıkların karşılıklı atışması gibi olacak ya da çok sulu ve komik. Ne yapıyarsan, tam yapman lazım. Biraz yapıp, biraz yapmamakla olmaz. Artık bir aile dizisi çekip, oradaki karakterlere Levent Kırca esprileri yaptırmak istiyorum."

Alkan benim kötü bir kopyam
Kırca'nın eleştirilerinden Fox TV'de 'Komedi Türk' adında bir program yapan Hamdi Alkan da nasibini aldı. Alkan'ın, kendi tarzının kötü bir kopyası olarak piyasaya çıktığını belirten usta tiyatrocu, ekledi: "Bizim gibiler TV'ye çıktıklarında iyi varlık göstermeli. Ya bu işin en iyisini yapacaksın ya da TV'ye çıkmayacaksın. O program kötü yapılıyor ve reyting almıyor. O programı izleyenler de skeçlerin devrinin geçtiğini zannediyor. Skeç dediğin; Nasreddin Hoca fıkrasıdır. Başını sonunu planlayıp, bir yere bağlaman lazım espriyi. 8-10 bölüm iyi yaparsın da, arada bir tane sıradan çıkar. Ama Hamdi Alkan kafadan zayıf giriyor işe."

Sabah
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 06:11:43
Güncelleme :20 Nisan 2008 Pazar 06:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?