25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Mikis Theodorakis’e doktora

Boğaziçi Üniversitesi’nde dün akşam düzenlene törenle, Yunanlı besteci ve müzisyen Mikis Theodorakis’e fahri doktora beratı verildi.

Boğaziçi Üniveristesi rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran, konuşmasında “Üniversitemizin senatosu, bu kararı verirken, Theodorakis’in yaşam boyu sürdürdüğü özgürlükçü ve demokrasi yanlısı tavrını ve Türk-Yunan dostluğu konusundaki çabalarını tabii ki takdirle karşılamıştır, ama kararını efsane biz müzik insanını onurlandırmak üzere inşa etmiştir” dedi.

Theodorakis, sağlık nedenleriyle katılamadığı törene gönderdiği videoda, çağdaş Yunan ve Türk müziklerinin kökeninin Bizans kültürü ve dolayısıyla Boğaziçi olduğunu belirterek, bu doktora beratının kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti. “İstanbul’u Yunan ve Türk halklarını birleştiren bir bağ olarak gördüm; biz Balkan halkları enerjimizi iç çekişmeler yerine toplumlarımızı ileri taşımaya harcamalıyız” şeklinde konuştu.

Theodorakis’in yerine törene katılan Yunan şarkıcı Maria Farandouri, doktora beratını Rektör Özçaldıran ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Eser Borak’ın elinden aldı.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 19:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?