16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

'Mission İstanbul'un çekimleri

Hindistan film endüstrisi Bollywood'un ünlü yönetmeni Apoorva Lakhia imzasını taşıyan "Mission İstanbul"un çekimlerine Sultanahmet Meydanı'nda başlandı.

Sultanahmet'teki çekim setine gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ile Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Praveen Verma, çekim ekibini yalnız bırakmadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Bollywood'un sahibi Pop Corn Film Şirketi ve Icon-Europe Production ortak yapımı olan "Mission İstanbul", tamamı Türkiye'de çekilecek ilk yabancı sinema filmi olma özelliğini taşıyor.

Sadece Hindistan'ın değil, Uzak Doğu'nun en önemli aktör ve aktristlerinin rol aldığı film, uluslararası bir haber kanalında çalışan ve Türk polisine gizli bilgileri geçen Hintli gazetecinin maceralarını konu alıyor.

Hint filmlerinin vazgeçilmezi olan müzik klipleri ise Bodrum'da çekilecek. Müziklerin Türkçe versiyonlarında ise şarkıcı Ege rol üstlenecek.

Özel patlayıcı efektleri ve kullanıcılarının Hollywood'dan getirildiği filmin, İstanbul Boğazı'nda ve kara yollarındaki takip-patlama sahneleri profesyonel stuntmanlar tarafından hazırlanacak.

Filmin baş rolünde, Uzak Doğu'nun en ünlü erkek oyuncularından Abhishek Bachchan rol alırken, Türk sinemasından Sinemis Candemir ve Kaan Girgin de kamera karşısına geçecek.

Çekimleri 300 kişi ile 50 gün sürecek filmin bütçesi 50 milyon dolar olarak belirlendi.

Film, 2008 yılı Şubat ayında dünya sinemalarında gösterime girecek.

aa
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 12:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?