22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

MÜGSF'nin açılış etkinlikleri

MÜGSF’nin açılışını Kültür Bakanı Ertuğrul Günay yapacak.


• 50. kuruluş yılını kutlayan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2007 - 2008 Eğitim Yılını 4 Ekim 2007, Saat 17.00’de fakültenin Acıbadem Kampusü, Konferans Salonu’nda törenle açıyor. Fakülteleri Birliği, Türkiye’deki üyelerini yalnız bırakmayacak. Birlik Başkanı Prof. Dr. Peter Sonderen ve çeşitli yabancı üniversitelerin rektörleri ile fakültelerin dekanları açılış için İstanbul’a geliyor.

• 1957 yılında DTGSYO adıyla kurulan MÜGSF’nin eski efsanevi Alman hocaları Frank Mezger, Dr. Karl Sclamminger, Hans Baurle ve Helmut Hungerberg de açılışa ve ertesi gün düzenlenecek olan “Türkiye’de Bir Bauhaus Ekolü: Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Kuruluş ve Eğitim Amaçları” başlıklı panele katılacaklar. Panelde Prof. Sonderen de yer alacak.

• Açılış töreninde Tekstil Sanatları Bölümü’nün ödüllü öğrencilerinin tasarımları renkli ve ilginç bir defileyle sunulacak.

• Açılış kutlaması aynı akşam 21.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde ünlü tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin bizzat MÜGSF öğrencileriyle birlikte sahneye koyduğu “Biz Sıfırdan Başladık” adlı müzikalin gösterimi ile son bulacak.


50. kuruluş yılını kutlayan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2007 - 2008 Eğitim Yılını 4 Ekim 2007, Saat 17.00’de fakültenin Acıbadem Kampusü, Konferans Salonu’nda törenle açıyor.

Açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Üniversite Rektörü Sayın Prof. Dr. Necla Pur yapacak. Fakültenin bu önemli gününe Avrupa Birliği Bauhaus, Bağımsız Sanat ve Tasarım Fakülteleri (AIAS) Başkanı ve Hollanda Aki Artez Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peter Sonderen, Bulgaristan Sofya Akademisi Rektör Yardımcısı Prof. Svetoslav Kokalov, Ghent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Emieel Hoorne, Dankook Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Wonjae Choi ve Dankook Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Soo Bok Kim, Viyana Güzel Sanatlar Fakültesi Rektör Yardımcısı Prof. Mag. Andreas Spiegel, Belçika ENSAV La Cambre, İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Elie Levy gibi önemli konuklar katılacaklar.

Bu konukların yanı sıra 1957 yılında DTGSYO adıyla kurulan okulun ilk dönemlerinde görev yapmış olan efsanevi Alman hocalar Frank Mezger, Dr. Karl Sclamminger, Hans Baurle ve Helmut Hungerberg; DTGSYO Seramik Bölümü mezunu, ABD, George Washington Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Türker ÖZDOĞAN, DTGSYO döneminde dekanlık görevi yapan Prof. Dr. Ş. Safa Erkun (1956 – 67), Prof. Mustafa Aslıer (1971 - 1977 ve 1985 – 1991 ), Prof. Erol Eti (1977 – 1980 ve 1991 – 1997), Prof. Tankut Öktem (1980 – 1982) ve MÜGSF döneminde dekanlık yapan Prof. Hüsamettin Koçan (1997 – 2006) da açılışa katılacak.

Açılış, Uzel Ametist Klarnet Beşlisi’nin konseri ile başlayacak; konserde, A. Khatchaturian, U.C. Erkin, A. Piazzolia ve G. Miller’in eserlerini seslendirilecek.


Fakültenin 50. kuruluş yıldönümünde kurumun çalışmalarına ve fakültenin fiziki koşullarına destek veren resmi kurumlar, firmalar, kuruluşlar, fakülte mezunları ve iş adamlarına teşekkür plaketi sunulacak. Eski mezunlar ve işadamlarının katkısıyla eğitimin hizmetine sunulan yenilenmiş sınıfların açılışı bu tören sırasında yapılacak. Fakültenin hemen tüm bölümlerinin yenilenmesinde özverili katkılarını esirgemeyenler arasında Mimar Sinan Üniversitesi GSF mezunları ve Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksekokulu (UESYO) mezunlarının bulunması da ilgi çekici. Eğitime gönül veren ve yaptırdıkları sınıflar ile fakülteye katkıda bulunan bu isimler arasında RPM Radar Yönetim Kurulu Başkanı ve ünlü fotoğraf sanatçısı Paul Mc Millan, TBWA Yönetim Kurulu Başkanı Cem Topçuoğlu, DTGSYO 1980 Grafik Bölümü mezunu Ultra Ajans Reklam Ajansı Sanat Yönetmeni Faruk Kaptan, DTGSYO mezunu, Art Group Sanat Yönetmeni Özgür Sağlam, 1969 DTGSYO Grafik Bölümü mezunu ve Tanıtım Reklam Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Bilge, 1976 Grafik Bölümü mezunu ve Tasarım Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Akın Nalça, Grafik Bölümü Danışma Kurulu Başkanı Cemil Tahincioğlu, 1982 Tekstil Bölümü mezunu Dizayn Empirmecilik Başkanı Hayrettin Doğan, Zirve İnşaat Mimarlık Ltd. Şti. Genel Müdürü Rıfat Çiçek, 1973 UESYUO mezunu, Birlik Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Burhan Bahriyeli, DTGSYO Grafik Bölümü 1978 mezunu Berna Tunalı Mimaroğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü 1976 mezunu Tamer Pehlivan, MÜGSF Tekstil Bölümü 1990 mezunu LC Waikiki İç Denetim Müdürü Halil İbrahim Ayaşlı, İç Mimarlık Bölümü 1976 mezunu Mustafa Öney, MÜGSF İç Mimarlık Bölümü 1987 mezunu Nursema Öztürk, İç Mimarlık Bölümü 1980 mezunu Adil Öngel, Seramik Bölümü Mezunu Can Murat Bozdoğan, Türkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, İç Mimarlar Odası Genel Sekreteri Sema İşbilir bu isimler arasında yer alıyor. Ayrıca DTGSYO 1987 Resim Bölümü mezunu Muzaffer Dikici serigrafi atölyesini, Teka Serigraf Malzemeleri Ltd. Şti. Genel Müdürü Musa Teke Seramik Cam Bölümü Sıcak Cam Atölyesi’ni yaptırıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Tekstil Vakfı Başkanı Sadık Oğuz, Capitol Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Özkan Şenyüz, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk ve Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Anel Grup Başkanı Rıdvan Çelikel, Görsav Vakfı Başkanı Sayın Osman Benzeş, BHS Siemens Genel Müdürü Ronald Grünberg, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, SETUR Genel Müdürü Üstün Özbey gibi pek çok önemli kişi ve kuruluş da kuruma sponsör olarak destek veriyor.
Açılış töreninin en renkli bölümlerinden birini ise Tekstil Sanatları Bölümü öğrencilerinin defilesi oluşturacak. Bu defilede İTHİB’in kumaş ve tekstil tasarımı yarışmalarında ödül alan MÜGSF öğrencilerinin farklı düşünceleri ve tasarımları katılımcılara sunulacak.


Açılış kutlaması Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 4 Ekim 2007 Perşembe, 21.30’da ünlü tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin bizzat MÜGSF öğrencileriyle birlikte sahneye koyduğu “Biz Sıfırdan Başladık” adlı müzikal gösterim ile son bulacak.

“Türkiye’de Bir Bauhaus Ekolü: Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Kuruluş ve Eğitim Amaçları” konulu panel ise 5 Ekim 2007 Cuma günü fakültenin Acıbadem Kampusü, Konferans Salonu’nda, saat 10.00’da başlıyor. Panel Başkanı Prof. Mustafa Aslıer’in yöneteceği panelin katılımcıları Prof. Mustafa Pilevneli, Prof. Safa Ş. Erkun, Prof. Erol Eti, Prof. Hans Baurle, Prof. Carl Schlamminger, Prof. Frank Mezger, Prof. Helmut Hungerberg, Prof. Ergin İnan, Prof. Güngör Güner, Prof. Tankut Öktem, Prof. Reyhan Kaya, Öğretim üyesi Fazıl Pehlivan.

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin “Biz Sıfırdan Başladık” adlı müzikali Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 5 Ekim 2007 Cuma, 21.30’da ikinci kez sahnelenecek.

Akbank Oda Orkestrası Şefi Cem Mansur, 10 Ekim 2007, Çarşamba günü, saat 18.30’da, Üsküdar Valide-i Atik Külliyesi’nde, tiyatro sanatçısı Genco Erkal, 30 Ekim 2007, Salı günü, Saat 18.30’da 50. yıl armağanı olarak önemli etkinlikler gerçekleştirecekler.

kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 10:47:06
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 10:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fuat ates@hotmail.com IP: 88.253.25.xxx Tarih : 5.10.2007 12:40:18

dun aksam ordaydim..gulriz sururi nin emegi ile olusan grup bence cok basariliydi ancak oyunun ikinci yarisinda fark ettik ki.. okullarinin dekanlari ilk perdeye gelmemis.. ikinci perdeye gelmis ve cocuklarini ilk perdeyi acarken yalniz birakmis... bunca onculukle ugrasan bir egitimcinin daha hassas olmasini beklerdim...