22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Müzeyi aslanlar koruyor!

Sinop Arkeoloji Müzesi'nde 37 yıldır sergilenen Roma Dönemi'ne ait binlerce yıllık aslan heykelleri, büyük ilgi görüyor. 

1970 yılına kadar Konak Meydanı sahilinde, ardından da Sinop Arkeoloji Müzesi'nin açılması ile müze bahçesinde sergilenmeye başlanan ve boyları 2 metreyi bulan tarihi iki aslan heykeli, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Aslan heykellerinin Roma Dönemi'nde kral mezarlarının üzerlerine konulduğu biliniyor. Heykeller hakkında bilgi veren Müze Müdürü Musa Özcan, aslanların Roma Dönemi'ne ait olduğunu hatırlatarak, değeri biçilemeyen heykellerinin büyük bir tarihi miras olduğunu söyledi. 

Özcan, "Müze bahçemizde sergilenen ve büyük ilgi gören aslan heykelleri, müzemizin en nadide eserlerinin başında geliyor. Gelen ziyaretçilerimiz tarafından bu heykeller hayretle inceleniyor. Birçok ziyaretçi de heykellerle birlikte fotoğraf çektiriyor. Binlerce yıllık bu aslan heykelleri Sinop Arkeoloji Müzesi'ni adeta koruyan birer simge görünümünde. İnsanlar üzerinde de güvenlik açısından psikolojik etki yapıyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 17:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?