30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Nazmi Ziya'nın gizli kalmış tablosu

İzlenimcilik akımının Türkiye’deki ilk temsilcisi ressam Nazmi Ziya’nın “Fatih Camii’ne Bakış” konulu başyapıtı 200 bin YTL açılış bedeliyle müzayedeye çıkıyor.

Ressamın bugüne kadar satışa sunulan en önemli eseri olarak değerlendirilen eser 9 mart pazar günü rekor kırmaya aday eserler arasında gösteriliyor.

Antik A.Ş.'nin Swissotel’de gerçekleştireceği müzayede de "Fatih Camii'ne Bakış"'ın yanı sıra Türk resminin natürmort ustası Süleyman Seyyid Bey’in başyapıt çalışması bir natürmortu (açılış 160 bin YTL) ve Halil Paşa’nın “Deniz Kenarında İnsanlar” konulu eseri (açılış 250 bin YTL) de açık artırmaya çıkacak.

Müzayede de sanatseverlerin ilgisine sunulacak diğer eserler ise şöyle:

-İbrahim Çallı’nın “Ağa Camii” ve “Bebek” konulu başyapıtları,

-Sami Yetik’in “Kurtuluş Savaşı” konulu resmi

-Hoca Ali Rıza’nın peyzaj calışması,

-Naci Kalmukoğlu’nun natürmort çalışması, İstanbul konulu manzara ve nü eserleri,

-Feyhaman Duran’ın “Bahar Dalları” konulu natürmortu,

-Şevket Dağ’ın “Ayasofya” konulu çalışması,

-Türk Resim Sanatının en ünlü nü ressamı İzzet Ziya’nın bir çalışması,

-İbrahim Safi ve Vecihi Bereketoğlu’nun önemli yapıtları.

Mübin Orhon ve Orhan Peker’in ilk kez görücüye çıkacak eserleri, Erol Akyavaş, Nedim Günsür, Malik Aksel, Zeki Faik İzer, Fikret Mualla, Abidin Dino, Refik Epikman, Ali Çelebi, Hamit Görele, Nuri İyem, Adnan Varınca, Ferruh Başağa, Komet ve Neş’e Erdok’un eserleri de müzayedede yer alan önemli çağdaş tabloları oluşturuyor.

Müzayede de resim dışında değerli tombaklar, mücevherler, İznik seramikleri, porselenler ve hat eserlerden oluşan Osmanlı eserleri satışa sunulacak.

Daha önce bir eşine rastlanmamış Fransız mineli mücevher masası ve Saray için üretilmiş tuğralı gümüş gece sürahisinin de içinde yer aldığı Osmanlı gümüşleri de diğer eserler olarak dikkat çekiyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı Oryantalist Frederick Arthur Bridgman’ın (1847-1928) ilk kez görücüye çıkacak olan müzelik bir çalışması ile İtalyan Oryantalistler Hermann David Corrodi, Amadeo Preziosi, Salvatore Valeri, Leonardo De Mango ve Albert Mille’nin oryantal konulu eserleri de satışta yer alacak.

Kral ve kraliçelerin portrecisi Fransız Henri Riesener (1767-1828)’in Napolyon’un sevgilisi “Pauline Faures”i tasvir ettiği müzelik başyapıtı da ilk kez görücüye çıkacak eserler arasında.

Turgay Artam tarafından yönetilecek müzayededeki eserler Antik Palace’da görülebilir.

Müzayedenin yapılacağı ve eserlerin görülebileceği adres: Süleyman Seba Cad. Talimyeri sok. No:2 Maçka İstanbul.

...
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 18:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?