24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

New York Türk filmleriyle tanıştı

Yedinci New York Türk Filmleri Festivali muhteşem bir açılışla sinemaseverlere merhaba dedi.

Manhattan'da verilen bir resepsiyonla açılışı yapılan festivalin ilk gününde 'G.O.R.A' ve 'Duvara Karşı' kapalı gişe oynadı.

New York'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu 'Moon and Stars Project'in sponsorluğunda gerçekleşen festivale Türk ve ABD'li sinemaseverler yoğun ilgi gösterirken, ABD basınında festival ve filmlerle ilgili haberler yer aldı.

Festivalin ilk gününde seyircilerle buluşan 'İnsan Evladı' ve 'Dünyanızı Temiz Tutun' adlı kısa filmler ile 'G.O.R.A' ve 'Duvara Karşı' izleyenlerden tam not aldı.

Festival direktörü Mevlüt Akkaya, "çok heyecanlıyız. Çok güzel bir seyirci kitlemiz var. Bugünkü iki film de kapalı gişe oynadı. 'G.O.R.A'da Türk seyirciler, 'Duvara Karşı'da ise ABD'li seyirciler ağırlıklıydı" diye konuştu.

ABD basınının bu yıl festivale büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Akkaya, "dört, beş filmimizin tanıtımı basında yer alacak. İyi bir başlangıç yaptık. Umarım böyle de gider" dedi.

'Duvara Karşı'ya ABD'li seyirci

Akkaya seyircinin ilk gün yorumlarıyla ilgili olarak, "genelde memnun ayrıldılar. Beni en çok memnun eden şey, ABD'lilerin 'Biz çok şey kaçırmışız. Türk sinemasını tanımıyorduk, bu sayede tanıyoruz, takip ediyoruz' demeleri" şeklinde konuştu.

'Moon and Stars Project'in kurucusu Nur Emirgil de, "yedinci yılımızı kutlamaktayız, öncelikle bundan dolayı gururluyum. İkincisi ise birçok film ve genel olarak festivalin ABD basınında yer alması ve bütün önemli listelere girmiş olması...

"O konuda gidecek yolumuz olduğunu düşünüyoruz. Zannederim bir, iki yıl içinde ABD basınıyla ilişkimizde de gelişme kaydedeceğiz" dedi.

Bu yılkini 'en sağlam festival' olarak niteleyen Emirgil, genç sinemacıları teşvik açısından uzun zamandır festivalde gösterdikleri kısa filmleri bu yıl ilk defa ayrı bir program olarak sunduklarını ve sonuçlarını merakla beklediklerini söyledi.

Festival, 2 ekime kadar devam edecek. Hafta sonlarında iki uzun ve iki kısa metrajlı, hafta içinde ise bir uzun bir kısa metrajlı film gösterilecek.
AA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 08:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?