30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Neyin Nesisin Sen

Enis Batur, “Neyin Nesisin Sen” adlı kitabıyla 2008 Necatigil Şiir Ödülü’nü aldı.

Seçici Kurul, Batur’un “Türk şiirine olduğu kadar dünya şiirine de açık bir şiirin zengin olanaklarını sunduğu” açıklaması yaptı.


Türkiye’nin en prestijli edebiyat ödüllerinden olan Necatigil Şiir Ödülü, Behçet Necatigil’in anısına ailesi tarafından 1980’den beri veriliyor. Ödül, bu yıl da, Necatigil’in doğum günü olan 16 Nisan’da düzenlenecek törenle verilecek.
Haberin devamı

Füsun Akatlı, Cevat Çapan, Mehmet H. Doğan, Haydar Ergülen, Doğan Hızlan, Mehmet Taner ve Tahsin Yücel’den oluşan Seçici Kurul, 2008 Necatigil Şiir Ödülü’nü, oy birliğiyle “Neyin Nesisin Sen” adlı kitabıyla Enis Batur’a verdi.
Necatigil

Karar, “Türk şiirinin son dönem öncü şairlerinden olan Enis Batur, Neyin Nesisin Sen kitabında, geniş boyutlu, uzun soluklu şiirinin tüm verimlerini sergilerken, ‘şiir çabası’nın sürekli oluşunun da yetkin bir örneğini vermiştir. Türk şiirine olduğu kadar dünya şiirine de açık bir şiirin zengin olanaklarını sunan Neyin Nesisin Sen kitabı, oybirliğiyle 2008 yılı Necatigil Şiir Ödülü’ne değer bulunmuştur” açıklamasıyla duyuruldu.

Geçen yıl Kırmızı Yayınları’ndan çıkan Neyin Nesisin Sen adlı kitapta Enis Batur’un 1999-2006 yılları arasında yazdığı lirik şiirler yer alıyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 17:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?