19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

'Nuh gemi değil sal yapmış'

Dünyanın en popüler araştırma konularından biri hakkında yeni iddia

Dünyanın en popüler araştırma konularından biri olan Nuh’un gemisiyle ilgili bir başka iddia daha ortaya atıldı.

Ancak bu iddia genellikle olduğu gibi, geminin kalıntılarının bulunduğu yerle ilgili değil, geminin şekli ile ilgili.

Dünyanın en büyük müzelerinden British Museum’da tarih uzmanı olarak görev yapan Irvin Finkel, 3 bin 700 yıllık bir Babil tabletini deşifre ettiğini ve bugüne kadar inanıldığı gibi Nuh’un ailesini ve tüm canlıları tufandan kurtarmak için yaptığı su aracının bir gemi değil, sazlıktan yapılmış daire şeklinde bir sal olduğunu öne sürdü.

Finkel’ın, bir başka tarihçi Leonard Simmons tarafından 1940’larda Irak’ta bulduğu bir tablete dayandırdığı teorisine göre, Hz. Nuh ve ailesinin bindiği geminin gideceği bir yer yoktu. Sadece canlılarla birlikte hayatta kalmayı amaçlıyorlardı. Bunun için de günümüzde halen Irak’ta ve İran’da kullanılan yuvarlak ama dev bir sal inşa etti. Şimdiye kadar Nuh’un gemisini yansıtan tüm resimlerde gemi bir baş ve kıça sahip olarak gösteriliyordu.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 18:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 78.171.246.xxx Tarih : 7.01.2010 00:14:31

tarihte en eski yazıt gılgamış destanıdır bu destan en eski yazılı edebiyat değeri olan eserdir orada nuhun gemisi olduğu ve gılgamışında bu gemide kaptanlık yaptığından bahseder  bütün kutsal kitaplar ve metinler nuh mitini buradan öğrenmiştir