25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

ODTÜ'de Bir Kelebek Düşü

ODTÜ Sanat Festivali'nde bir kelebek düşü

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin "Öğrenci Burs Fonu" yararına düzenlediği Sanat Festivali, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Bu yıl onuncu yılını kutlayan Sanat Festivali 26 Nisana kadar sanat severlerle buluşacak. Her yıl olduğu gibi geniş katılımlı Plastik Sanatlar Sergisi dışında konser, söyleşi ve atölye çalışmalarına da festivalde yer veriliyor.

Festival kapsamında düzenlenen Plastik Sanatlar Sergisi; resim, baskı, heykel ve seramikte usta isimlerle yeni kuşak sanatçıları bir araya getiriyor. Seramik dalında Güngör Güner, Tüzüm Kızılcan, Sevim Çizer, Zehra Çobanlı gibi isimlerle birlikte yeni kuşak sanatçılardan Fatma Batukan Belge'nin "Kelebeğin Düşü" başlıklı bahçe küpü çalışması da özellikle dikkati çekiyor. Sanatçının bu seramik eserinin kelebekle temsil edilen festivalin ruhu ile çakışması hayli ilginç. "Umudu simgeleyen" bu yapıt, günümüzün kaotik ortamına renk katıyor.

Giderek Türkiye'nin en önemli sanat etkinliklerinden biri haline gelen festivalin Plastik Sanatlar Sergisi'nin bu yılki onur sanatçısı ise heykeltıraş Mehmet Aksoy. Sergide ayrıca Tomur Atagök, Bubi, Bedri Baykam, Hüsamettin Koçan, Mustafa Aslıer, Süleyman Saim Tekcan, Meriç Hızal, Bihrat Mavitan gibi ustaların da yer aldığı 70'e yakın sanatçının eseri yer alıyor.
 

Sabah
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 21:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?