21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Ölümsüzlüğün Sırrı

Maya Takvimine göre 21 Aralık 2012’de kıyamet kopacak mı, kopmayacak mı, ölecek miyiz kalacak mıyız tartışmalarının yapıldığı, bazı aklı evvellerin Şirince’ye koştuğu günlerde Hürriyet Turnalı’nın “Ölümsüzlüğün Sırrı” isimli yeni kitabı yayınlandı. Sözcüğün tam anlamıyla kıyamete uygun bir kitap…

Dünyada pek çok insan 21 Aralık’ın kıyamet günü olacağını konuşmakta, hatta çeşitli gruplar kurulup, kıyameti karşılama, kıyametten kurtulma çabaları gösteriyorken bu kitap bomba gibi ortaya düştü!..

Hürriyet Turnalı daha önce yayınladığı ve birkaç baskısı yapılan “Efsane” ve “Erkekler de Düşer” isimli kitaplarından sonra bu kez farklı bir konuyu ele alarak, çoğu insanın düşünmediği veya düşünemeyeceği ölümle ilgili konuların içerisine girmiş… Bunları yazarken, belki de her insan doğar, yaşar, yaşlanır ve günü gelince de ölür gerçeklerinden yola çıkmış… Bu arada din kitaplarını da incelemiş…

Böylesine yazılması güç konuya kendisini yönelten merakın nereden geldiğini şöyle açıklıyor; “Başka insanların merak edemeyecekleri şeyleri merak eden biriyim. Bu özelliğim daha küçücük bir kızken ablamın, bahçede bulduğu ölü kuş için “at onu elinden, ölmüş o, tahtalıköye gitmiş” demesi ile başladı. Bu tahtalıköyü çok merak ettim, yakın zamanda annemin anlattığı “Fareli Köyün Kavalcısı” gibi hayalledim ama bir türlü küçük aklım eremedi. Babam gelene kadar kime sorduysam beni geçiştirip, resmen kaçtılar. Daha da meraklandım ve ölümle işte o gece henüz dört yaşındayken tanıştım. Minik beynime bir türlü sığdıramadığım ise, canımızı veren Allah’ın neden bizi geri aldığıydı.”

Hürriyet Turnalı’nın bazı kesimlerin ölümler karşısında sığındığı, “Allah verdi, Allah aldı”, “Üzülmeyin”, “Allah sevdiği kullarını yanına alır” gibisinden teselli sözlerinden doğal olarak o yaşlarda haberi yoktu.

Çoğu insan ölüm, doğum, neden bu dünyada olduğumuz, niye yatıldığımız gibi soruları aklına gelir gelmez def eder ve elindeyse bir daha düşünmemeye çalışır. Kısacası ölümden korkar; korkar ama ölmeyecekmiş, dünyaya kazık kakacakmış gibi uğraşır didinir ve hemcinslerinin kuyusunu kazar.

Ve sonra! Bilinen son gelir çatar…

Hürriyet Turnalı, kitabında insanların korkmaktan korktuğunu söylüyor. Ardından da bu araştırmasının kırk yılı aşkın sürenin birikimi olduğunu sözlerine ekliyor.

Ölümsüzlüğün Sırrı altı bölümden oluşuyor; Maya Takvimi, Buz Adam Ötzi, İki Avuçsunuz, Bilimsel ‘ol’ Big Bang, Astroloji ve Reenkarnasyon, Bu bölümlerin arasında dünyadaki oksijenin yaradılışı, atmosferin oksitlenmesi, izotop verileri ne söylüyor, bilmediklerimiz, Foton kuşağı etkisi, tesadüf mü nimet mi, Plüton, Güneşin patlaması, Marduk, Cern ve A’raf gibi konuları Kur’an, Tevrat ve İncil gibi din kitaplarının yanı sıra bilimsel kitaplardan alıntıları da aralara serpiştirmiş…

Hürriyet Turnalı’nın mayalarla ilgili ilginç saptamaları var. “Yüzyıllar boyunca unutturulup, uyutulup silinmesinden önce Mayaların hakikati bildiğine ve kendilerinden sonra geleceklere işaret olarak kendi dağıtım günlerini müjdelediğine inanıyorum. Mayaların ve aynı dönemde yaşayan kültürlerin göğe bile çıkabildikleri tasvir edilmiştir. Bu da demektir ki, bizden önceki uygarlıklar bizden çok şey biliyorlardı, hatta muhtemelen bugün uzaylı olarak isimlendirdiğimiz akrabalarımızla görüşüyorlardı da… Teknolojisi süper süratte gelişen ama hala daha Maya Takvimini, piramitlerin nasıl yapıldığını çözememiş bir neslin üyesi olarak, Maya Takviminin son gününün neden Maya alt soyu için dağıtım günü olduğunun açılımına da değinilmelidir.

Dört hak din kitabında da cennet ve cehennem, çeşitli şekillerde ve kendi inanışlarına göre ama sonuçta aynı yola çıkan bir şekilde izah edilmiştir. Yani cennet ve cehennemde aslında ölümsüzlük vaat edilmektedir. Bütün dinler bu dünyadan sonra bir yaşam olduğunu ve o yaşamda iyi ve kötü diye ikiye ayrılacağımızı, ama sonuçta her ikisinde de ölümsüz olduğumuzu vurguluyor.”

Hürriyet Turnalı kitabını “Allahım, son hak kitabın Kur’ana ‘Oku’ diye başlayıp, pek çok ayetinde de ‘düşün’ demişsin. Pek çok konuda çok okudum ve çok düşündüm” diye bitiriyor.

Puslu Yayıncılık tarafından yayınlanan “Ölümsüzlüğün Sırrı” gerçekten bir solukta okunacak ve sonra da düşündüren bir kitap… Kuşkusuz, bazı bağnaz çevrelerden bu kitaba tepkiler gelecekse de Turnalı bunların üstesinden gelecek bir yazardır.
 

Erdem Yücel/Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2012 Cumartesi 10:42:03
Güncelleme :22 Aralık 2012 Cumartesi 10:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?