15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Opera ve Bale'ye Erdoğan getirildi

Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Yöneticiliğine besteci ve orkestra şefi Mustafa Erdoğan getirildi.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Necil Kazım Akses'in kompozisyon sınıfında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan Mustafa Erdoğan; Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosunda Şef Walter Strauss'un yanında Koro Şef Yardımcılığına başladı.Prof. Sadettin Ünal ve Sevim Ünal ile birlikte Devlet Çoksesli Çocuk Korosunda şeflik ve eğitmenlik yapan Erdoğan, Kompozisyonda yüksek lisans eğitiminin yanı sıra, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Rauf Abdullayev ile başladığı orkestra şefliği eğitimini, Prof. Hikmet Şimşek'in sınıfında Orkestra Şefliği Yüksek Lisansı alarak tamamlamıştır.

Kompozisyon alanında; senfoniler, yaylı sazlar ve çeşitli çalgı toplulukları için oda müziği eserleri, orkestra suitleri, piyano eserleri, liedler, koro eserleri, piyano eşlikli solo çalgı eserleri bestelemiş ve elektronik müzik çalışmaları yapmış, ayrıca TRT' nin hazırladığı birçok belgesel için müzik bestelemiştir.

Sahne eserleri alanında ise "Ömer Hayyam" müzikalini "Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk " ve "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı çocuk operalarını bestelemiştir.Uğur Mumcu'nun "Sesleniş" adlı yazısından esinlenerek bestelediği "Sesleniş" oratoryosunun dünya prömiyeri de Ankara Devlet Operasında 24 Ocak 2003 de bestecinin yönetiminde gerçekleştirilmiştir. "Sesleniş" oratoryosu, "Şen Dul" opereti, "Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyete Yolculuk", "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı çocuk operalarının orkestra şefliğini üstlenmiştir.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak armoni dersleri de veren, besteci, orkestra şefi ve koro şefi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.


aa
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 16:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?