15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Ornella Muti Ankara'da sergi açtı

İtalyan Sineması'nın ünlü yıldızlarından Ornella Muti, başkentte İtalyan Sineması'nın en önemli dikimevlerinden Annamode'nin tasarımlarının yer aldığı "Fashionset Annamode: Sinemada Kadın Modasının 60 Yılı" adlı sergiyi açtı.

Ankamall Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışını yapmak üzere başkente konuk olan ünlü yıldız, açılıştan önce yaptığı basın toplantısında, bugünün kendisi için heyecan verici olduğunu söyledi.

Sergilenen elbiselerin "bilimsel bir çalışma yapar gibi" hazırlandığını belirten Muti, modaevinin filmler için tasarladığı kostümleri giyen oyuncuların kostümü giyer giymez rolüne bürünerek modaevinden çıkıp sete gittiğini kaydetti. Muti, oynadığı rollerle başka dünyaları gezdiğini ifade ederek, "Bunu siz de sergiyle yaşayacaksınız" dedi.

Annamode Dikimevi yöneticisi Simone Bessi de daha önce müzelerde açtıkları bu serginin, ilk defa bir alışveriş merkezinde düzenlendiğini söyledi. Bessi, "Bu bizim için sıradışı" dedi.

Daap Tasarım ve Uygulamalı Sanatlar Birliği'nden Clara Tosi Pamphili ise sergide 60 yıllık İtalyan sinemasının en güzel örneklerinin sunulduğunu ve ünlü İtalyan oyuncuların bu kıyafetleri "bizzat taşıdığını" söyledi.

Annamode Dikimevi tarafından tasarlanmış ve 1900'lü yıllarda sinema tarihinin en etkileyici kadınlarının film setlerindeki tercihleri olmuş kıyafetler ve aksesuarlarının yer aldığı sergide, 60'a yakın kıyafet yer alıyor. Bunlar arasında, Ingrid Bergman ile Liza Minelli'nin "A Matter of Time-Nina", Maria Schell'in "Le Notti Bianche", Scarlett Johansson ile Helen Hunt'ın "Good Woman", Sophia Loren'in "Matrimonio All Italiano", Ornella Muti'nin "Bell Antonio" filmlerindeki kostümleri de bulunuyor. Sergi , 20 Mayıs'a kadar görülebilir.


aa
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2007 Pazar 16:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?