16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Oscar için nefesler tutuldu

Oscar ödüllerinin 79'uncu kez sahibini bulacağı büyük gece yaklaşırken, ABD Film Akademisi üyelerinin oy verme sürelerinin sona ermesiyle yarışma heyecanında son dönemece girildi.

Akademinin 5 bin 830 üyesi için oy kullanma süresi doldu. Oscar ödülleri için oyların sayımını 73 yıldır sürdüren PricewaterhouseCoopers'ın iki üyesi Brad Oltmanns ile Rick Rosas, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da oyların tasnifini yapan ikili olacak.

Oyların bulunduğu zarflar, 25 Şubat Pazar akşamına kadar bu kişilerin gözetiminde bulunacak ve Rosas ile Oltmanns dışında hiç kimse sonuçlardan haberdar olamayacak.

Ben Affleck, Cate Blanchett, Tom Cruise, Tom Hanks

Ana sunuculuğunu komedi oyuncusu Ellen Degeneres'in üstleneceği gecede, ödüllerin takdimini de ünlü yıldızlar gerçekleştirecek.

Daha önceden duyurulan George Clooney, Nicole Kidman, Daniel Craig, Reese Witherspoon, Daniel Craig, Cameron Diaz, Eva Green, Will Ferrell ve Hugh Jackman'ın yer aldığı takdimcilerinin sayısı giderek artıyor.

Listeye son olarak Ben Affleck, Cate Blanchett, Abigail Breslin, Steve Carell, Tom Cruise, Penelope Cruz, Kirsten Dunst, Tom Hanks, Kate Winslet, Rachel Weisz ile Will Smith-Jada Pinkett Smith çiftinin oyuncu oğlu Jaden Christopher Syre Smith de eklendi.

Çeşitli yarışma ve oyunlar

Oscar ödüllerinin resmi internet sitesinde, büyük geceye ilişkin çeşitli yarışma ve oyunlar da yer alıyor.

Oscar kazananları tahmin etmeye ilişkin yarışmada, ödül kazananlar arasında tahminde bulunanlardan en çok tutturanı ilginç ödüller bekliyor. Yarışmanın altın ödülü, Oscar gecesine gelen ünlülerin kırmızı halı geçişlerini de içeren Los Angeles seyahati olacak.

Oscar'a ilişkin eğlenceli yarışmalar da sitede sinemaseverlere sunuluyor. 'Oscar gecesindeki mükemmel partneriniz' adlı yarışmada, belirleyeceğiniz, yaş, burç, boy, saç rengi, göz rengi, karakter özelliklerine göre dünyaca ünlü yıldızlardan biri sizin Oscar gecesindeki ideal partneriniz oluyor.

Oscar tarihine ilişkin veriler ve Oscar alan ünlülerin fotoğraflarından tanımaya ilişkin yarışmaların yanında, bir başka neşeli oyun da 'Hangi Film Karakterisiniz?' başlığıyla sunuluyor.

Mini testin yanıtlarına göre, ünlü film karakterlerinden 'Rüzgar Gibi Geçti'nin Scarlett O'Hara'sı, dadı Marry Poppins, 'Kuzuların Sessizliği'nin gözüpek dedektifi Clarince Starling veya Hannibal Lecter, Julia Roberts'ın canlandırdığı çevre dostu Erin Brockovich ve 'Baba' filminin Vito Corleone'si seçilmeniz mümkün oluyor.

2 bin 622 Oscar heykelciği

Uzunluğu 13.5 inç ve yaklaşık 4 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 ayar altınla kaplanıyor.

Metro-Goldwyn-Mayer'in baş sanat direktörü Cedric Gibbons tarafından dizayn edilen altın heykelcik, Los Angeles'lı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.

İlk Oscar törenlerinin düzenlendiği 16 Mayıs 1929 tarihinden bu yana 2 bin 622 Oscar heykelciği sahiplerine sunuldu.

Oscar ödülleri, 25 Şubat Pazar akşamı Kodak Tiyatrosu'nda sahiplerini bulacak.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 14:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?