22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Özel tiyatrolara yeniden yardım

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel tiyatrolara devlet desteğinin yolunu yeniden açan düzenleme yapıldı. Özel tiyatroların yönetmelikte belirtildiği gibi 10 gün içinde başvurularını yenilemesi gerekirken, başvurmayan tiyatrolara da müracaat hakkı tanındı.

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Yerel Yönetimlerin, Derneklerin, Vakıfların ve Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmelik'in bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Özel tiyatroların söz konusu yönetmelikte belirtildiği gibi 10 gün içinde başvurularını yenilemeleri gerektiğini ifade eden Tokel, "Müracaat etmeyenler için de müracaat hakkı tanıdık. Bu on gün içinde müracaat edecekler. Onları da değerlendirmeye alacağız. Hızla kurulu toplayıp kurulda alınan kararlar doğrultusunda yardımların hızlı bir şekilde özel tiyatrolara aktarılmasına ilişkin çalışmalarımızı sürdüreceğiz"dedi.

Yardım miktarının belirlenmesinin ardından gerekli çalışmaları yapacaklarını anlatan Tokel, "Sayın Bakanımız, geçen sene veremediğimiz yardımın bu yılla birleştirilmesi taraftarı" diye konuştu.

Yönetmelikte Türk oyun yazarlarına ait eserlere öncelik verileceğini belirten Tokel, "Yönetmeliğin öyle bir yönü, yerli eserleri teşvik gibi bir amacı var" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 13:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?