28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Pamuk Ermeni meselesine girmedi

İsveç'te Nobel Ödülü ile ilgili bir basın açıklaması yapan Orhan Pamuk, gazetecilerin ısrarlı sorulara rağmen, "Ermeni meselesi"ne dair yorum yapmaktan kaçındı.

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere ''Hepimiz için tatlı ve güzel bir şey.'' dediği Nobel Edebiyat Ödülü'nü almak için kızı Rüya ile birlikte İsveç'e gelen Yazar Orhan Pamuk, Grand Otel'de istirahatının ardından bir basın açıklaması düzenledi.

İsveç'teki yayıncısı olan "Norstedts Yayıncılık"ın binasında düzenlenen basın açıklamasını dünyanın değişik bölgelerinden gelen yüzün üzerinde medya mensubu takip etti.

Her halinden heyecanlı olduğu gözlemlenen Pamuk'a gazeteciler basın açıklamasının ardından çeşitli sorular yönelttiler. En dikkat çekiçi olanı ise, bir gazetecinin, Orhan Pamuk'un çok tartışmalara yol açan "Sözde Ermeni soykırımı"na dair sözlerinin hatırlatılmasıydı. Şu an için bu konuda ne düşündüğü sorulduğunda Pamuk, "No comment!" (yorum yok) demeyi tercih etti. Bu yönüyle de polemiklerden ve siyasi tartışmalardan şimdilik uzak duracağını göstermiş oldu. Pamuk, İsveç'e gelmeden önce de Türkiye'de bu yönde açıklamalarda bulunmuş ve artık Türkiye orjinli değil, dünya ölçekli meselelerle uğraşacağını ifade etmişti.

Pamuk, Nobel Ödül töreninin başlamış olduğunu ve Perşembe günü Nobel konuşmasını yapacağını ve de Pazar günü ödülünü alacağını ifade etti. Nobel alır almaz İstanbul'a döneceğini söyleyen Pamuk'un, ödülü bir an önce Türkiye'ye ulaştırma heyecanı içinde olduğu gözlendi.

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 18:36:49
Güncelleme :6 Aralık 2006 Çarşamba 18:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?