22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Pamukoğlu'nun kitabı piyasada

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun ''İnsan ve Devlet'', sanatçı Füsun Önal'ın ''Hayatımdan Sayfalar/Şöhretistan'' ve Murat Çulcu'nun ''İngiliz Esir'' isimli kitabının da aralarında bulunduğu birçok kitap, satış noktalarındaki yerini aldı. 

Pamukoğlu, ''İnsan ve Devlet'' isimli kitabında, insan, devlet, politik liderlik ve demokrasi konularını evrensel olarak inceledikten sonra Türkiye'de devlet, cumhuriyet ve demokrasi anlayışı ile bugün yaşanan Türkiye'yi değerlendiriyor. 

Kitapta ayrıca, Türk ulusu ve devletine yönelik öncelikli tehlike olarak görülen terör örgütünün silahlı gücü ve siyasal gelişimi, Orta Doğu'da yürütülen emperyalizm ve Avrupa Birliği ile Irak'ın kuzeyinde Kürt devleti kurma girişimi ele alınıyor. 

Murat Çulcu'nun kaleme aldığı ''İngiliz Esir'' adlı kitap ise 5 ayrı makaleden oluşuyor. Makalelerden birinde, ''Kut-ül Ammare''de esir edilen İngiliz Generali Townshend'in, yakın dostu Rauf Orbay ile birlikte Mondros Mütarekesi'ndeki rolü anlatılıyor. 

Coşkun Genel'in kaleme aldığı ''İsrail ve ABD'den PKK'ya Vaadedilmiş Topraklar'' adlı kitap, terör örgütü ve onun dış destekçilerinin neler yapabileceğini anlatan kurgu ve belge özelliği taşıyor. Pop müzik sanatçısı Füsun Önal'ın ''Hayatımdan Sayfalar/Şöhretistan'' isimli kitabında da sanatçının şöhret yolculuğu, sohbet havasında anlatılıyor. 

Bu hafta piyasaya çıkan kitaplar arasında ayrıca Ilgın Olut'un ''Küfkedisi'', Elif Şafak'ın ''Siyah Süt'', Ferzende Kaya'nın ''Uzun Roman Mehmed Uzun Portresi'', İsmail Bilgin'in ''Elveda Balkanlar, Unutulan Vatan'' adlı romanları ile Mehmet Yaşın'ın ''Turuncu Kuş'' adlı şiir kitabı da bulunuyor.

YABANCI KİTAPLAR

Aharon Appelfeld'in ''Demir Raylar'' adlı romanında, anne ve babasının Naziler tarafından öldürülmesine tanık olmasından sonraki süreç anlatılıyor. Kaliforniyalı yazar Cody Mcfadyen'in ilk romanı ''Gölge Adam''da da, kocası
ve kızı bir seri katil tarafından öldürülen FBI ajanı Smokey Barrett'ın hikayesi ele alınıyor. 

Terrence Real'in kaleme aldığı ''Evliliğin Yeni Kuralları'' adlı kitapta, kadınlara, istedikleri ve hak ettikleri samimi ilişkiyi yaratabilecekleri etkili bir dizi yöntem sunuluyor.

AA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 13:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?