20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Piyano dehasından 'öğretici' konser

Dünyaca ünlü müzik okulu Trinity College'a 17 yaşında bursla kabul edilerek, lisansüstü okuyan en genç öğrenci unvanına sahip olan ve birçok uluslararası ödül alan piyanist Eren Aydoğan, İngiltere'de Türk Eğitim Projesi yararına konser verdi.

Londra'nın merkezindeki Piccadilly'de bulunan tarihi St. James's Kilisesi'ndeki konserde, 19 yaşındaki Eren Aydoğan, 100 bin sterlin değerindeki "Fazioli" marka İtalyan yapımı piyanoyu çaldı. Müzik otoritelerinin "müthiş bir yetenek" olarak nitelendirdiği Aydoğan'ın konserini, Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli ve eşleriyle birlikte 500'e yakın kişi izledi. 

Londra'da faaliyet gösteren Türk Eğitim Projesi (TEP) adlı eğitim grubunun organize ettiği konserde, Eren Aydoğan, Scarlatti, Beethoven, Ravel ve Liszt'in çeşitli eserlerini, kendine özgü yorumuyla çaldı. Konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan Aydoğan'ın konserinin geliri, TEP'in İngiltere'de Türkçe konuşan gençlerin eğitim sistemi içindeki başarı oranları üzerine odaklanan çalışmalarında kullanılacağı açıklandı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 18:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?