23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Polis Memurundan hat Sergisi...

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Beşir Arslan, "Bakırın Rengi" konulu hat sergisinin 2.’sini Gaziantep’te açtı.
SANKO Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışına Vali Lütfullah Bilgin, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler ve sanatseverler katıldı. Açılış kurdelesini Vali Lütfullah Bilgin ile birlikte kesen polis memuru Beşir Arslan, sergilediği eserler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Arslan, bir polisi memuru olarak böyle bir sergi açmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek, "Amacım, ölmeye yüz tutmuş hat sanatını bakır üzerinde ölümsüzleştirmek ve bunu bütün insanlarımıza anımsatıp yaşatmaya çalışmak" dedi.
1992 yılında Diyarbakır Polis Okulu’ndan mezun olan Arslan, el sanatlarına ilgi duymaya başlamasının ardından hat ve bakır sanatı üzerine yoğunlaştığını kaydederek, "İlk sergimi 2003 yılında Diyarbakır Kültür Sarayı’nda açtım. Açtığım ikinci sergimle ecdadımız Osmanlı İmparatorluğu’nun bize hediye ettiği hat sanatını tekrar gündeme getirmeyi amaçlıyorum. Dini vecibeleri ve Allah’ın isimlerini bakır üzerinde ölümsüzleştirmeye çalıştım. Bunu başarabiliyorsam ne mutlu bana" diye konuştu.
SANKO Sanat Galerisi’nde 35 adet hat ve bakır eserin yer aldığı sergi, 7 Nisan’a kadar açık kalacak. 
 

iha

 

Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 17:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?