18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Reis Çelik övgü yağdırdı

Reis Çelik, 'Lal Gece' filminin başrolünde oynattığı İlyas Salman'a övgü yağdırdı: O, çok iyi bir enstrüman, istediğiniz sesi çıkartabiliyorsunuz!

Berlin Film Festivali'nde 'Kristal Ayı' ödülünü kazanan, 17. Nürnberg Türk- Alman Film Festivali'nden de üç ödülle dönen 'Lal Gece' adlı film, son olarak Almanya'daki Würzburg Film Festivali'nde 'Jüri Özel Halk Ödülü'nü aldı.

EVİNİ SATTI
Önümüzdeki günlerde birçok festivale katılacak olan filmin yönetmeni Reis Çelik; İKSV'nin internet sitesine yaptığı açıklamada, Kültür Bakanlığı'ndan destek alamayınca filmi çekebilmek için evini sattığını söyledi. Çelik, filmde rol alan usta oyuncu İlyas Salman için ise, "Çok iyi bir enstrüman, istediğiniz sesi çıkarabiliyorsunuz" dedi. Çelik, başrolü neden Salman'a verdiğini ise şöyle anlattı: "Nasıl büyük bir oyuncu olduğunu zaten iyi biliyordum. Bu enstrümanı neden kullanamıyoruz, neden kenara atmaya, görmezlikten gelmeye biz de dahil oluyoruz diye bir suçluluk da hissediyordum. Sonra bir fotoğrafını büyüttüm ve bıyık yaptım; tam istediğim gibiydi. Çekimler sırasında da oyunculuğunu şaşkınlıkla izledim. Bu ülkenin 24 yıl boyunca bir kenara koyduğu İlyas Salman'la çalışabildiğim için çok mutluyum."

...
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2012 Pazar 22:15:53
Güncelleme :17 Mayıs 2012 Perşembe 11:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?