29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Renklerde Kaybolan Hayat

Yönetmen Metin Güngör, tanınmış Türk ressamı Fikret Mualla'nın hayatını anlatacak "Renklerde Kaybolan Hayat" filmine, 2 Ağustosta İstanbul'da "start verileceğini" söyledi

"Harry Potter" ve "Da Vinci Şifresi" gibi Hollywood'un ünlü yapımlarının görsel efektlerine imza atan ve ünlü Türk ressamı Fikret Mualla'nın filmini çekmek için Türkiye'ye gelen Güngör, ressam Mualla'nın hayatını "Renklerde Kaybolan Hayat" adıyla, 25 yıldır çekmek istediğini söyledi.

"Bu film en büyük hedefim, onur meselem haline geldi" diyen Güngör, 2-3 yıldır, birçok kurum ve kuruluşla görüştüğünü, ancak kimsenin Mualla'ya "sahip çıkmadığını" ileri sürdü.

Güngör, sadece Türk tiyatro ve sinemasına yıllarını vermiş sanatçıların kendisini yalnız bırakmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ismini altın harflerle dünyaya yazdıran ilk Türk ressamı olan Mualla'ya sahip çıkılmaması çok acı verici. Bir tek sanatçılar ona sahip çıktı. Bu nedenle, film ona sahip çıkan sanatçıların 'Mualla'ya saygı filmi' olacak. Kendi çevrem, Fransa'da ve Türkiye'de onu tanıyan, seven sanatçılar, arkadaşları, Fransa'daki komşuları ve Kültür ve Turizm Bakanlığından İlknur Yiğit ve özellikle de çok şey borçlu olduğum gazeteci-yazar Hıfzı Topuz'un desteğiyle, çok kısıtlı bir bütçeyle de olsa Mualla'nın 'Renklerde Kaybolan Hayatı'nı beyaz perdeye taşıyacağız. Tüm zorluklara rağmen filmi çekeceğiz."

Filmi, Cannes Film Festivali'ne yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Güngör, ekibiyle, 2 Ağustosta, İstanbul'da çekimler için "motor" diyecek.

Metin Güngör, filmin 1900-1968 yıllarda İstanbul, Paris ve Berlin'de geçtiğini belirterek, "Şimdiki Beyoğlu'nu çekip, dijital efektle bilgisayarda, o dönemi yaratacağım. Aynısını Berlin ve Paris için de yapacağım. Hatta, o dönem İstanbul köprüsü olmadığı için köprüyü dijital efektle yok edeceğim" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 11:47:41
Güncelleme :27 Temmuz 2008 Pazar 11:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan kugu IP: 88.245.65.xxx Tarih : 17.10.2008 19:09:28

metin hoca harikasın ben sercan filimde oynayan çocuklardan