22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

'Rıza'ya Fransa'dan ödül

Yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun yaptığı "Rıza" adlı film, 29. Montpellier Film Festivali'nde "Eleştirmenler Ödülü"ne layık görüldü.


29. Montpellier Film Festivali, 26 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Fransa'da düzenlendi. Festivalde yarışan tek Türk filmi olan "Rıza"ya, "Eleştirmenler Ödülü"nün verilmesi kararlaştırıldı..

Festivalin gösterim bölümünde, Abdullah Oğuz'un "Mutluluk", Barış Pirhasan'ın "Ademin Trenleri" ile Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in "Beynelmilel" filmleri de yer aldı.

Yönetmen Pirselimoğlu, festivalde yarışan tek Türk filmi olarak ödül almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. "Ödül almak her zaman güzel. Bu ödül, bundan sonraki işlerimiz için motivasyon sağladı" diyen Pirselimoğlu, filmin şu ana kadar 25'in üzerinde festivale katıldığını, önümüzdeki günlerde de çeşitli festivallere katılacağını belirtti.

"Rıza", Türkiye'de 28 Aralık'ta gösterime girecek. Başrollerini Rıza Akın ile Nurcan Erel'in üstlendiği "Rıza"nın dünya promieri, Almanya'nın Berlin şehrinde yapılmış, Montpellier Film Festivali'nden önce 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, ulusal dalda yarışan on iki film arasında yer almıştı.

aa
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 09:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?