28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Rolling Stones'a sigara soruşturması

Rolling Stones'un gitaristi Keith Richards Glasgow konseri sırasında İskoçya'nın sigara içmeyi belirli yerlerde yasaklayan kanunlarını çiğnemiş olabilir.

Cuma günü Hampden Park'taki konser sırasında Keith Richards'ın sahnede sigara içtiği haberleri üzerine Glasgow belediyesi harekete geçti.

Konunun soruşturulduğunu söyleyen yetkililer, Richards'ın 50 sterlin cezaya çarptırılabileceğini söylüyor.

Konserin organizatörleri ise, sigara içme yasağını uygulatmakta yetersiz kaldıklarına hükmedilirse, 250 sterlin para cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

Rock müziğin efsanevi grubu Rolling Stones'un Glasgow konseri çıktıkları dünya turunun bir parçası.

İskoçya'da geçen mart sonundan bu yana kamuya açık yerlerde sigara içilmesi yasak. Hampden Park, bu yasak resmen yürürlüğe girmeden üç ay önce uygulamaya sokmuştu.

Öte yandan bu ay başında Edinburg Festivali'ne katılan bir tiyatro oyununda sahnede sigara içilmesi de sorun yaratmıştı.

Churchill'i canlandıran aktör Mel Smith'e oyun sırasında sahnede sigara içmemesi uyarısında bulunuldu.

Edinburgh belediyesi, aksi takdirde oyunun sona erdirileceğini söyledi.

Tütün İçmekten Keyif Hakkı İçin Özgürlük Örgütü adlı kuruluşun temsilcisi Neil Rafferty, ''İskoçya'yı dünya karşısında gülünç duruma düşüren olaylar bunlar'' diyor.

Ancak tütün karşıtı gruplar, yasağın herkesi kapsaması gerektiğini ve ünlülerin işleri icabı muaf tutulamayacağını belirtiyorlar.

Sağlık kampanyacısı Maureen Moore, ''Nerede sigara içilip nerede içilemeyeceği yasalarla açık ve net şekilde belirlenmiş durumda. Bu yasaların amacı ise kamuya açık yerlerde çalışmak zorunda olanları sigara dumanının kansorejen etkisinden korumaktır'' diyor.

''Her kim yasağı çiğnemişse, herkes gibi bunun cezasını da çekmeli.''

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 23:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?