22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Rüya gibi bir hayat yaşıyor

 50’sinden sonra rüya gibi bir hayat yaşıyor Sokakta imza-fotoğraf dağıtıyor, ismi belediye hoparlöründen anons ediliyor, galalarda, festivallerde ödül ve tebrikler alıyor. 50’sinden sonra rüya gibi bir hayata başlayan Gülnihal Demir aslında bir banka emeklisi, dantel ören, iyi fal bakan, mumbar dolması meşhur bir babaanne.

54 yaşındaki 14 yıllık banka emeklisi Gülnihal Demir, o soğuk şubat gününde hayatının değişmek üzere olacağını bilemezdi. Emrah’ın dizisi Büyük Yalan 2005 yılında Muğla’da çekiliyordu. Her şey acaba bir film seti nasıl bir yerdir diye merak etmesiyle başladı. Dizide senaryo icabı bir ağıt yakılması gerekiyordu. Çekim ekibi izlemeye gelenlere ağıt yakabilecek kimse var mı diye sordu. O çok güzel bir ağıt biliyordu. Oku bakalım, dediler. Annesini yeni kaybetmişti, aklına onu getirip kendini iyice kaptırdı. Pek beğendiler. Öyle beğendiler ki yönetmen Yüksel Aksu 6 ay sonra bu kez Dondurmam Gaymak filmini çekmek için tekrar Muğla’ya geldiğinde ilk aradığı kişilerden biri Gülnihal Hanım oldu. Çünkü filmde halktan insanlar rol alacaktı.

Dondurmam Gaymak filminde başrol Canfeda’yı, sonra Benden Baba Olmaz dizisinde Kadife’yi canlandırdı. Şu anda Yeşeren Düşler dizisinde Güllü’yü oynuyor. Bir sonraki işi şimdiden hazır: İstanbul’da çekilecek Havaalanı dizisinde oynayacak. Bu emekli ev kadını, 50’sinden sonra yepyeni bir hayat yaşıyor:

O artık bir şöhret. Sokakta insanlar tanıyor, yolunu kesip imza, resim istiyor. Muğla’nın da medar-ı iftiharı. Televizyonda bir röportajı ya da dizisi olduğunda belediye başkanı halk kaçırmasın diye hoparlörlerden anons ettiriyor. Normalde gezip göremeyeceği yerlere gitti. Antalya, Ankara, İzmir, İstanbul gibi yerlerde festivallere, galalara katıldı. Ankara galasında Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve eşi tarafından tebrik edildi:

"Güzel yerlerde konaklıyoruz. Uçağımı, otelimi ödüyorlar. Aklıma gelmez, hayal bile edemezdim. Rüyamda görsem inanmazdım. Çok şeyler yaşadım. Hayatın cilveleri işte ama hiç isyan etmedim. Rahmetli annem 7 yıl yatalak yaşadı. Biberonla besledim. İyi niyetli biriyim. Herhalde bunların karşılığını alıyorum."

Örgü de yapıyor ama dantelde daha iyi. Fakat asıl mahareti kahve falında. Mutfak işine, hele yemek yapmaya bayılıyor. En iyi yaptığı yemek mumbar dolması. Ama çalıştığı için artık ev temizliğine eskisi kadar eğilemiyor. Valizi her zaman hazır. Her zaman giyemiyor ama aslında yeşil renk olan elbiselere bayılıyor.

Doğma büyüme Muğlalı. Merkezde oturuyor. Evini sorsanız, bütün Muğla onu tanıyor. Efeler şarkısını yüklemiş, cep telefonu öyle çalıyor. Muğlalıların ekserisi gibi o da hızlı konuşuyor. Bu özelliği babasından miras.

Lise muzunu. Sesi güzeldi, ortaokuldan sonra konservatuvarı kazandı, ama babası yollamadı. Türk Ticaret Bankası’nda 20 yıl çalıştı. 30 yaşında bir oğlu, 1 yaşında bir torunu var. Çekimler bitince koşa koşa torununu görmeye gidiyor. Aileden en çok onu özlüyor. 1979’da boşandı. Eski eşiyle sadece ara sıra oğlunun evinde karşılaşıyor. Tekrar evlenmeyi hiç düşünmedi: Böyle rahatım, hiiiç de düşünmüyorum, diyor.

Dondurmam Gaymak’ta başrolü (dondurmacının karısı) alınca çok sevindi ama içinde yatak sahnesi olduğunu bilmiyordu. Eyvah dedi, bu iş bitti. (Halbuki sadece elbiseleriyle yorganın altında durucaklardı). Kardeşim ve oğlum dünyada izin vermezler, diye düşündü. Fakat hiç de beklemediği bir tepki aldı, onu destekliyorlardı. Kıskanan komşular da oldu. Ama aldırış etmedi.

Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 16:26:22
Güncelleme :29 Aralık 2007 Cumartesi 16:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?