31
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Sabaha kadar dans ve müzik


Yarın başlayacak Electronica Festival İstanbul 2008 Parkorman’ın altını üstüne getirecek. Electronica’da David Guetta, Felix Da Housecat ve Kruder&Dorfmeister gibi büyük isimler sahneye çıkacak 



 Chill Out Festival, Efes Pilsen One Love derken yine bir açıkhava festivali bu haftasonu Parkorman’da. Radyo kanalı FG 93.7 tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk dans müziği festivali Electronica Festival İstanbul, dört senede 62 bin izleyici 400’ü aşkın performansı ağırladı.

Beşinci yılında festival, biri ana sahne diğeri bir dev çadır olmak üzere iki sahnede gerçekleşecek. İki büyük sahneye ek olarak 500 kişilik ‘Silent Disco’ sahnesi de Türkiye’de ilk kez uygulanacak. Festivalin her iki günü ana sahnedeki performanslar gündüz saatlerinde başlayacak. Gece yarısından sonra çadır alanında dünyanın en iyi DJ’leriyle sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek.

Bu hafta sonu, cumartesi pazar günleri gerçekleşecek festivalin DJ headliner’ı Türkiye’de ilk performansını verecek olan, dans müziği sahnesinin en büyük efsanelerinden David Guetta!

Her daim DJ olmadığını belirten ve canlı performansının ne denli harika olduğuna vurgu yapan dahi prodüktör Trentemöller ise ilk kez canlı performansıyla festivalin ana sahnesinde olacak. Festivalin eklektik ve yıkıcı performans ihtiyacını karşılamak için de Felix Da Housecat işbaşında!

Muhteşem sahne performansını İstanbul’a taşıyacak olan Kruder&Dorfmeister, ünlü video sanatçısı Fritz Fitzke eşliğinde ana sahnede olacak. Senelerdir beklenen Kanada’nın süper yıldızı Tiga da ilk kez İstanbul’da.

Festivalin ve belki de 2008’in en büyük sürprizi ise Fransız Etienne De Crecy’nin muhteşem canlı performansı ile otoriteler tarafından Daft Punk’ın 2007 turnesinden sonraki en muhteşem şov olarak gösterilen sahne şovu olacak.

Guetta’dan önce, Guetta’dan sonra pop

Üçüncü albümü ‘Pop Life’ olsun, efsaneleşmiş İbiza ‘Fuck Me I’m Famous’ partileri olsun hem DJ performans hem de prodüksiyon anlamında kendini fazlasıyla kanıtlayan David Guetta hem ABD hem de Avrupa sahnesinin en gözde isimlerinden. Fransa’dan pop ve house dalgasını tüm dünyaya yayan Guetta, çalmaya 17 yaşında Paris’te, Broad Club’ta başladı. 90’lı yıllar boyunca house, hip-hop, ve garage türevleriyle etkisi altına aldığı ‘Parisian’ dinleyicileri Le Centrale, Le Boy ve Folies Pigalle gibi Paris’in kalburüstü mekanlarında kendilerinden geçirdi. Birçok kişinin telaffuz etmeye çekindiği pop kültürünün sosyal bariyerleri kaldırdığına inanarak yolunu çizen Guetta kısa bir sure içinde Kate Moss, Penelope Kruz, P.Diddy gibi ünlülerin yanısıra her tabakadan insanları ağırladığı İbiza partilerinden sonra bu sahnenin en çok aranılan ismi haline geldi. 

‘Just A Little More Love‘ ve ‘Guetta Blaster’ albümleriyle prodüksiyon yeteneği ile kendini kanıtladı. Londra House müzik ödülleri kapsamında yılın DJ’i ödülünü alırken Deep Dish, David Bowie, The Egg gibi isimlere yaptığı remiks çalışmaları listelerin üst basamaklarını zorlarken’ Fuck Me I’m Famous’ karma albümünü piyasaya sürdü. Şarkılar bir bir listelerde tırmanırken Japonya, ABD, Avustralya, Güney Amerika’yı kapsayan turnesiyle dört kıtada Guetta rüzgarı estirdi.
Pop kelimesi çoğumuza hoş gelmezken kaliteli üretimi ve su götürmez DJ yeteneğiyle Guetta bu sahnenin tartışmasız en saygı duyulan ismi

Radikal
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?