24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Sanat Çınarı Ödülü ressam Cemil Eren’in

Ankara - Ankara Uluslararası Film Festivali, Sanat Çınarları Ödülü’nün bu yıl Ressam Cemil Eren’e verileceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, ödülün, 2002 yılından bu yana Türkiye’nin sanatına görsel iletişim yoluyla katkıda bulunan sanatçılara verildiği belirtildi.

Ankara Uluslararası Film Festivali, bu unvanı resim sanatına yaptığı katkılardan dolayı bu yıl Cemil Eren’e vermeyi uygun buldu.

Sanatçıya ödülü yarın festivalin açılış töreninde verilecek.

1933 yılında Merzifon’da Doğan Cemil Eren, müzik ve heykelle ilgilenmesinin ardından resim sanatına yöneldi. Henüz 22 yaşındayken Anıtkabir tavan freskleri dekorasyonunda çalıştı. Resmi kurum binalarının da aralarında bulunduğu pek çok bina için duvar ve tavan freskleri, vitraylar, duvar resimleri yaptı. Türkiye’nin ve dünyanın bir çok kentinde resim sergileri açtı. Çağdaş Türk resim sanatının temsilcilerinden olan Cemil Eren, beyazın, kuşların ve teknelerin ressamı olarak tanınıyor.

2002 yılından bu yana verilen Sanat Çınarları Ödülü daha önce Türk tiyatrosuna önemli katkılarda bulunan sanatçılar Kerim Afşar ve Cüneyt Gökçer’e sunulmuştu.

AA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 17:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?