19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Sanatçılardan ortak sergi

Ressam Ahmet Güneştekin ve ekibinin TRT 2 için hazırladığı 'Güneşin İzinde' belgeselinin Kastamonu ayağının çekimleri açılan sergiyle başladı.


Her gittiği il'e ayrı bir sanatçıyı da beraberinde getiren ressam Ahmet Güneştekin, Kastamonu'ya gelirken de Türkiye'nin en ünlü fotoğraf sanatçılarından birisi olan İbrahim Zaman'ı beraberinde getirdi. Fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, Kurşunlu Han Otel'de çoğunluğu Kastamonu'da çekilmiş olan fotoğraflarını, Ahmet Güneştekin ise yaptığı yağlı boya tablolarını sanatseverlerin beğenisine sundu.
Serginin açılışına Kastamonu Valisi Mustafa Kara ve çok sayıda kişi katıldı. Sergide konuşan Vali Kara, iki usta sanatçıyla birlikte olmanın Kastamonulular için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.


Bugüne kadar yapmış olduğu resimlerde halk hikayelerinin ve efsanelerinin motiflerini kullandığını belirten Ahmet Güneştekin, bu belgesel projesiyle ilgili olarak da Anadolu'da yok olmaya yüz tutmuş zanaatkarların hünerlerini belgelemek ve bunu gelecek nesillere taşımak istediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 11:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?