18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Sanatta torpil olur mu?

ÖSS sınavı geçti, sanat eğitimi almak isteyen gençler, harıl harıl girmek istedikleri branşlara çalışmaya başladılar. Özellikle tiyatro oyunculuğu tercih eden adaylar çok şansız. İstanbul Devlet Konservatuarı, Ankara Üniversitesi, Mimar Sinan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi gibi en çok tercih edilen okullara girmek hayli zor. Adayların bir komedi, bir dram, bir şiir hazırlamaları gerekmektedir.

Kontenjanların çok düşük olması, başvuruların ise çok fazla olması, acaba bu okullara girmek için torpil mi bulmak gerekir sorusunu akla getiriyor. Bir çok adayın da aklına böyle şeyler geliyordur. Fakat kanımca sanatta torpil olmaz. Çünkü bu bir yetenek olayı, yeteneği olmayan birine torpil yaparak yetenek edinmesini sağlayamazsınız. O nedenle adayların böyle dedikodulara kulak asmayıp çok sıkı bir şekilde çalışması gerekmektedir.

Diyelim torpil yapılarak hak etmeyen birisi bu okullara alındı. Ya sonrası, bu insan ne yapacak, nasıl başarılı olacak, sahnede nasıl oynayacak. Bu ikilem ve gelgitlerle çok mutsuz olacak. Hak etmeyen birini torpil yaparak tiyatroya almak ona yapılacak en büyük kötülüktür.

Evet görüldüğü gibi sanatta torpil olmaz . Tüm tiyatro oyunculuğu sınavına girecek öğrencilere başarılar diliyorum Dedikodulara kulaklarını kapayıp sıkı çalışmalarını tavsiye ediyorum.
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 12:50:05
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 12:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezgin çetin IP: 81.213.230.xxx Tarih : 1.08.2005 14:29:22
Sanatta torpil olmaz diyorsunuz bu doğru fakat istanbuldaki konservatuarlarda bunun böyle olduğuna inanmıyorum. Siz de galiba bir okulda jüri üyesisiniz. Böyle konuştuğunuza göre. Sizin okulunuzda olmay bilir ama ben iki yıldır çok çalıştığım halde kazanamıyorum. Sizce nedir bunun sebebi? yetersiz olmam mı! bir çok hocaya kendimi izlettim çok beğendiler ama kazanamıyorum. Bu da benim aklıma torpilden başka birşey getirmiyor. Siz ne dersiniz?