18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Sanattır Sevmek……

İ4 Şubat Sevgililer günü çok farklı etkinliklerle kutlanılması planlanmaktadır. Konser, açık oturum, Dinleti..... İnsanın sevgili serüveni, çok eski dönemlere rastlamaktadır. Onun uğruna nice ülkeler batmış nice savaşlar olmuştur. Bunların en trajik olanı ‘’Troia’’ Savaşıdır. Homeros’un İlyada ve Odessia adlı eserinde detaylı anlatılan bu savaş sevginin gücünü göstermektedir. Bu destanların kırıntıları günümüzde farklı şekillerde kendini belli eder. Şimdi bu destanlar tekrar yaşanmıyor ama aşk, büyüsünü iki satır cümlede bile hissettirebiliyorsa işte o zaman Sanattır sevmek …


Güneşin doğduğu da bir gerçek battığı da... Kalbimin attığı da bir gerçek, günün bittiği de... Ne çıkar tüm gerçekleri saysak tek tek. Seni seviyorum, işte o en büyük gerçek...

Doğan her günün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa, inan hiçbir şeye değmezdi yaşamak. Sevgililer günün kutlu olsun!

Kuyruklu yıldızlar vardır, dünyaya yetmiş yılda bir gelirler. İnsanlar onu hayatı boyunca belki bir kez görürler. Ben o yıldızı gördüm, o da sensin bir tanem.

Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum.

Güller anlatsın sana olan sevgimi, güller anlatsın yalnızlığımı, çaresizliğimi. Yavaş yavaş eriyen yüreğimi güller anlatsın ben anlatamadım.


Umuda uzat elini
Varsın öyle kalsın,
Yorulsun kolların.
Bağıra bağıra türkü söyle bir de,
Kısılsın sesin.
Sonra boylu boyunca uzan,
Deki : Yorgunluk sebebim aşk, umut sevda…
Ve sor : Ya sizin yorgunluk sebebiniz ?

                                                                                   E.Y
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 16:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?