26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Savarona müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Maliye Bakanlığı Savarona'yı devrederse yüzer müze haline getireceğiz" dedi..

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, fuhuş skandalının yaşandığı Savarona yatının kendilerine devredilmesini isteyerek, "Umarım bize tahsisini şimdi Maliye Bakanlığı düşünebilir" dedi.

Bakan Günay, İstanbul Arkeoloji Müzelerinde gerçekleştirilen 'Müze ve Ören Yerlerinin Gişelerinin İşletimi, Gişe Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi Projesi' ihalesinin sonuçlarının açıklandığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Günay, Atatürk'ün yatı Savarona'da yaşanan fuhuş skandalına ilişkin el koyma yetkilerinin olup olmadığının sorulması üzerine, "Savarona ile ilgili olarak bizim bir ilgimiz yok. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı satışa çıkardığı çıkardığında Sayın Özal'ın müdahalesiyle bir işadamı almış işletme hakkı kendisinde.

Bizim zaten belge açısından ciddi ihtilaflarımız vardı. Bakanlık olarak el koyma gibi bir yetkimiz yok olsa bugün koyarım. Umuyorum bize tahsisini şimdi maliye bakanlığı düşünebilir. Türkiye'deki önemli bazı kurumların bu gemiyi alması ve kültür turizm amaçlı bir müzeye dönüştürmesiyle ilgili girişimlerimizi yapmıştık. Bizim önerilerimiz vardı ama Umarım bu sevimsiz olaydan sonra herkes bizim önerilerimizi biraz daha ciddiye almak hisseder" diye konuştu.

BAKAN ŞİMŞEK 'OLUR' DEDİ

Günay'ın bu çağrısına, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yanıt geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı telefonla arayarak sözleşmenin feshedilmesi için talimat verdiğini söyledi. Bakan Günay ve Maliye Bakanı Şimşek, Cuma günü Savarona'nın son durumuna ilişkin bir araya gelecek.

SAVARONA MÜZE OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Maliye Bakanlığı Savarona'yı devrederse yüzer müze haline getireceğiz" dedi.
 

.
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 13:12:24
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 16:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?