28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Selahattin İçli toprağa verildi

"Zeytin Gözlüm", "Gül Açılsın Dudağında Gülüver", "Hüzün Zaman Zaman Deli Dalgalarla Gelir", "Ayrılık Var Çıkan Falda" gibi Türk Sanat Müziği eserlerine imza atan ünlü bestekar Prof. Dr. Selahattin İçli'nin (83) cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden İçli için, emekli olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının bulunduğu Taşkışla binası önünde tören düzenlendi.

Törende Selahattin İçli'nin özgeçmişini okuyan İTÜ Rektör Vekili Fuat Anday, üzüntülerinin büyük olduğunu ifade ederek, Türk müziğine çok sayıda eser kazandırmış İçli'yi saygıyla andıklarını anlattı.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Can Etili Ökten de şunları kaydetti:

"Sanatçı vardır, 1-2 şarkının gölgesinde ünlü olur. Ama bir sanatçı daha vardır ki, sanata yeni bir bakış açısı getirir. Selahattin İçli, Türk musikisinde beste ve bestecilik anlayışına farklı bir boyut kazandırmış, yeni bir soluk getirmiştir. Yaptığı her beste milyonlarca kişi tarafından sevilmiş, gönülleri nakış gibi işlemiştir."

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Selahattin İçli'nin cenazesi, Teşvikiye Camii'ne getirildi. İçli'nin cenazesi, burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene Selahattin İçli'nin eşi Pınar, torunları Sine ve Berk, İstanbul Valisi Muammer Güler, besteci ve yorumcu Alaaddin Yavaşça, besteci Erol Sayan, Ali Rıza Binboğa, Çelik, Ahmet Özhan, Adnan Şenses, İlham Gencer ile dostları ve sevenleri katıldı.


aa
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 15:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?