22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Seramikçilerin 'Okuldan' sergisi

“Okuldan” başlıklı Seramik - Cam sergisi 3 Mart - 3 Nisan 2007 tarihleri arasında Tolga Eti Sanatevi’nde izleyici ile buluşuyor. Sergi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik- Cam Bölümü’nde yüksek lisans yapan dokuz seramikçiyi bir araya getiriyor.

Lisans eğitimlerini, seramik, sanat tarihi, gazetecilik, kimya, geleneksel Türk el sanatları gibi farklı disiplinlerde tamamlayan, farklı iş ve meslek deneyimlerinden gelen seramikçiler, çamurdan düşlerini ateşte pişirmişler, içlerindeki sözleri farklı biçimlerde söylemeyi seçmişler... 

Fatma BATUKAN, Zuhal BİLGİNALP, Nurtaç ÇAKAR, Nazan ÇAMAŞ, Tülin ÖZYURT, Nazlı PEKTAŞ, Nihal SARIOĞLU, Arzu SAYI ve Ebru ZARAKOLU, okulda başlayan dostluklarını “OKULDAN” sergisi ile izleyici ile buluşturuyorlar.

Grup üyeleri, öğrenim süresince derslerde ve atölyelerde, dostluklarını pekiştirirken, bir yandan da kendi alanlarında kazandıkları deneyimlerini paylaştılar. Okulda farklı hocaların atölyelerinde çalışan, farklı sanat anlayışları ve pratikleri kazanan grubun ortak paydası; su, toprak ve ateş...

Kavramlardan yola çıkmış bir nesne, ya da bir çini... Seramiğin geleneğine dokunmadan, onun sınırsız olanaklarını sonuna kadar kullanıyorlar.

Bauhaus geleneğine bağlı olarak kurulan ve bu yıl ellinci yılını kutlayacak olan MÜGSF -eski adıyla Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu-‘nun seramik eğitiminde önemli bir yeri var. Bu sergide çalışmalarını sergileyen seramikçiler, sanatsal ve endüstriyel üretimde söz sahibi sanatçı ve tasarımcılar yetiştiren bölümün geleneğinden güç alıyorlar. 

Adres: Bağdat cad. Yeni Köşk Apt. B Blok 199–2 Selamiçeşmeİstanbul 

Tel: 0 216 368 26 79 fax: 0 216 478 21 57 

www.tolgaetigaleri.com tolgaeti@tolgaetigaleri.com 

kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 13:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?