16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Sersemler Evi Çin'de

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 'Sersemler Evi' adlı oyununu, 15 ve 16 Kasım'da Çin'de sahneleyecek.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şanghay şehrinde, Şanghay Dramatik Sanat Merkezi tarafından düzenlenen ve 30 Kasım'a kadar sürecek, 'Asya Çağdaş Tiyatro Festivali'ne, İstanbul Devlet Tiyatrosu da 'Sersemler Evi' oyunu ile katılacak.

Toby Wilsher'in yazıp-yönettiği ve dekor tasarımını yaptığı oyunun 'beden dili' James Greaes'e, kostümü Medine Yavuz'a, ışığı Önder Arık'a ait oyun, 15 ve 16 Kasım'da sahnelenecek.

Oyunda Mehlika Balkan, Erkan Taşdöğen, Burak Karaman, Mustafa Uğurlu, Kubilay Karslıoğlu, Tülin Özen rol alıyor.

Uzun zaman önce, bir gemi İstanbul kıyılarında fırtınalı bir gecedemürettebatıyla birlikte karanlık sulara gömülür... Geçen yüzyılların ardından bazı kıyılar doldurulmuş, eskiden batığın olduğu yere bir bina inşa edilmiştir.

Günümüzde, dört katlı bu evin içinde, meraklı bir ev sahibi, tuhaf kiracıları ile birlikte inişli çıkışlı bir hayat sürdürmektedir. İşleri kötü giden alt kattaki kiracı kendini asar.

Evin temelleri arasında yatan denizciler, intihar eden kiracının ruhunu huzura kavuşturabilmek için, uzun uykularından uyanarak bu küçük apartmanın içindeki ilginç maceralarına başlarlar. Ne var ki, karşılarına çıkan dünya, bıraktıkları dünyadan çok başkadır...

aa
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 16:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?