15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Sezen Aksu'dan ‘Barış’’’’a şiir

BEŞİKTAŞ Kültür Merkezi'nin Çeşme Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlediği konserde sahneye çıkan Sezen Aksu, Bodrum'daki trafik kazası sonrası yaşam savaşını kaybeden genç şarkıcı Barış Akarsu için ünlü filozof, şair Halil Cibran'ın ‘Çocuklar’ adlı şiirini okudu.


Dün memleketi Amasra'da toprağa verilen genç şarkıcı Barış Akarsu'nun moral bozukluğuyla sahneye çıkan Aksu'nun keyifsizliği gözlerden kaçmadı. Aksu tüm genç ölümlerin kendini kahrettiğini belirterek, “Bu şiiri Barış'a, Barış'ın annesine ve bu acıyı çeken tüm annelere ithaf ediyorum” dedi.

Cibran'ın ‘Çocuklar’ şirinden “Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil, onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları. Sizin aracılığınızla geldiler, ama sizden gelmediler. Ve sizinle olsalar da sizin değiller” bölümünü okuyan Aksu'nun gözlerinin dolduğu görülürken, izleyenler de duygulu anlar yaşadı.

Açık Hava Tiyatrosu'ndaki konseri yaklaşık 5 bin kişi izledi. Sezen Aksu “Merhaba hemşehrilerim” diye seslenerek başladığı konserinde orkestara elemanlarına takıldı. Aksu,“Dünyayı dolaştım, orkestram gibisini görmedim. Bunlar insanı otobüsten indirir, trene bindirir” dedi. Giydiği lila rengi kostümüyle göz kamaştıran Aksu, kendisine eşlik eden Ozan Doğulu için de, “Aranje ettiği parçalarda emeğim bir ise, onun emeği ondur” diyerek, iltifatta bulundu. Aksu, sanatçı Nilüfer'e de sevgiler göndererek, Tanrı'nın onu ödüllendireceğini söyledi. Aksu'nun bazılarını birlikte söylediği şarkılarıyla coşan hayranları, unutamayacakları bir gece yaşadı.

Çocuklar

Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil
Onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları
Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler
Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller
Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil
Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır
Bedenlerini tutabilirsiniz ama ruhlarını değil
Çünkü ruhlar yarındadır
Siz ise yarını düşleriniz de bile göremezsiniz
Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları
Kendiniz gibi olmaya zorlamayın
Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur
Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ileride atılmış oklar
Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar
Okçunun önünde kıvançla eğilin
Çünkü o okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar
Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever

Halil Cibran

DHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 13:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?