16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

'Şiir ve zeka' Hayal'de

Kültür- sanat- edebiyat dergisi Hayal, yeni sayısında “şiir ve zeka”yı tartışıyor.

Ahmet İnam, Özkan Mert ve Ahmet Ada gibi yazarların büyüteç altına aldığı “şiir ve zeka” için Afşar Timuçin, “Çıplak zekanın yazdırdığı şiir şiirsellikten uzak bir buluşlar dizgesi olacaktır” diyor.
Haberin devamı

Üç ayda bir çıkan kültür- sanat- edebiyat dergisi Hayal, 23. sayısında dosya konusu olarak “şiir ve zeka”yı ele alıyor. Afşar Timuçin, Ahmet İnam, Özkan Mert, Ahmet Ada, Naime Erlaçin, Rafhet Candan, Mehmet Aydınkal ve Kemal Çubuk, yazılarıyla “şiir ve zeka”ya katkıda bulunuyor.

“BANA ORMAN GÖNDERME İÇİNDEN ŞEHİR ÇIKAR”


Bir soru bir görüş” bölümünde ise şair Haydar Ergülen’in “Bana orman gönderme işinden şehir çıkar” dizesi kurcalanıyor. “Eski orman tadı sinmiştir açılmayan mektuba” dizesi üzerine şair Ergülen’e “Nasıl bir hüzündür bu” sorusu yöneltiliyor.


Hayal’de ayrıca yazar Burhan Günel’in ressam “Demet Karayazıcı’nın Resim Dünyası”na ilişkin bir değerlendirme yazısı yer alıyor.


Arif Damar’la yapılan söyleşide şair, “Uzun yaşamak bir yerde iyi oluyor” diyor. Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da “Çılgın Türk” olarak yaşam serüvenini okurlarla paylaşıyor.

“Dergi Belgeliği” başlığı altında da 1948-1956 yılları arasında 113 sayı çıkan aylık şiir dergisi Kaynak’a yer ayrılıyor.

NTV-MSNBC
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 16:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?