20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Şiirin başkentinde büyük buluşma

Konak Belediyesi'nin PEN Yazarlar Derneği ile birlikte düzenlediği 4. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması, yerli-yabancı şair ve şiir sevdalısı birçok vatandaşa ev sahipliği yapıyor. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenen buluşma, şiir okumaları ve şiir üzerine söyleşilerle devam ediyor.

Ekvator, Şili, Arjantin, Uruguay, Küba, Santa Domingo, Meksika ve Venezuela'dan gelen şairler, şiirleriyle dünyaya şiirin başkenti İzmir'den sesleniyor. Latin Amerika ülkelerinden gelen birçok konuk şair, ünlü Türk şairleri ile birlikte şiirlerini sundu.

Asuman Susam, Cezmi Ersöz, İsmail Uyaroğlu, Leyla Şahin, Sennur Sezer ile Arjantin'den Diana Bellessi ve Şili'den Sergio Badilla, anlam yüklü şiirlerini, katılımcılara sundu. Ataol Behramoğlu, Kemal Özer ile etkinliğe Küba'dan katılan Pablo Arnando Fernandez ve Uruguay'dan katılan Rafael Courtoisie "Güney Amerika'da Devrimler ve Şiir" üzerine konuşma gerçekleştirdi.

4. Uluslararası İzmir Şiir Buluşmaları'na katılan şairlerin dünya şiirinin ön saflarında bulunduğunu vurgulayan Ataol Behramoğlu "Devrimci şairlerimizin devrimci kimliği, siyasi anlamda değil; hümanist, dünya üzerine yazan şair oluşlarındandır. Dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olması için yazan şairlerimizdir" dedi.

Küba'da 1960 yılında Nazım Hikmetle tanışma fırsatı bulmuş bir şair olan Kübalı Pablo Arnando Fernandez "Şiir sayesinde 5 ayrı kıtayı ziyaret etme fırsatı buldum. Benden çok daha önemli şairlerle tanıştım. Ünlü şairlerle birlikte İzmir'de bulunarak hayalimi gerçekleştirdim" dedi. Şiirin devrim olduğunu vurgulayan Fernadez "Bu festival de devrimci bir harekettir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 16:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?