27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Sinemaseverlere müjde

Bu hafta biri yabancı 3 yeni fİlm sinemaseverlerle buluşuyor.

Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak

Yönetmenliğini Francis Lawrence'ın üstlendiği filmde, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ve Liam Hemsworth, izleyici karşısına çıkacak.

Senaristliğini Simon Beaufoy , Michael Arndt ve Suzanne Collinsîn yaptığı aksiyon türündeki ABD yapımı filmin konusu ise kısaca şöyle; "Açlık Oyunları'nı beklenmedik bir başarıyla kazanmayı başaran Katniss ve partneri Peeta, evlerine dönüp bölgeler arasında yapacakları 'Zafer Turu'nu beklemektedirler. Ancak President Snow'un şeytani planları, zafere gölge düşürecek cinstendir. President Snow, sadece 25 yılda bir yapılan ve eski Açlık Oyunları kazananlarının yer aldığı 'Quarter Quell' adlı yarışı bu sene gerçekleştireceklerini duyurur. Panem'i belki de sonsuza dek değiştirecek olan bu yarışın District 12 adayı bir kez daha Katniss olacak, Peeta ise hayatını bir kez daha riske atarak ona yardım etmeye karar verecektir."

Erkek Tarafı Testosteron

Yönetmenliğini İlksen Başarır'ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda; Mert Fırat, Onur Ünsal, Timur Acar, Emre Karayel, Tuna Kırlı, Metin Coşkun ve Cihan Ercan gibi isimler bulunuyor.

Polonyalı yazar Andrzej Saramonowicz tarafından kaleme alınan tiyatro oyunu "Testosteron"un adaptasyonu olan "Erkek Tarafı Testosteron" filminin konusu kısaca şöyle; "Her şey nikah salonunda evlenmek üzere olan gelinin salondaki konuklardan biriyle öpüşmesiyle başlar. Nikah salonu savaş alanına döner. Ortalık yatışınca kavganın tarafları olan 7 adam ünlü gelinin neden bir bilim adamıyla olan ilişkisini nikah salonunda bitirmeye çalıştığını tartışır. Gece boyunca “kadınlar” üzerinden konuşurlar."

Ayas

Senaryosunu Ayşe Şule Bilgiç yazdığı, müziklerini Kıraç ve Nevzat Yılmaz'ın yaptığı film izleyiciyle buluşuyor.

Türkiye'nin "ilk" çizgi sinema filmi olan Ayas'ın konusu kısaca şöyle; "Altı yaşındaki Ayas'ın başından geçen maceraları konu alan filmde, Ayas'ın akrabalarıyla dolu apartmanına ve İstanbul sokaklarında yaşadığı eğlenceli maceralara konuk oluyoruz. Film, seyirciyi Ayas'ın en sevdiği arkadaşları olan kuzenleri Mustafa ve Özgür'ün yanısıra annesi ve babası başta olmak üzere tüm ailesiyle tanıştırıyor ve geleneksel sokak kültürü ve oyunlarına davet ediyor."

...
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2013 Cuma 10:41:48
Güncelleme :7 Aralık 2013 Cumartesi 12:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?