18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

SİYAD adayları açıklandı

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’nin bu seneki adayları açıklandı. 44.’sü gerçekleştirilecek ödül töreninin favorileri Derviş Zaim ve Nuri Bilge Ceylan.

Zaim’in ‘Gölgeler ve Suretler’inin sekiz dalda aday gösterildiği ödüllerde Ceylan’ın “Bir Zamanlar Anadolu’da”sı 8 dalda 11 adaylıkla öne çıkıyor. ‘Saç’, ‘Gelecek Uzun Sürer’ ve ‘Press’ ise aday listesindeki diğer iddialı filmlerden. Tayfun Pirselimoğlu imzalı ‘Saç’ yedi, Sedat Yılmaz’ın ‘Press’i dört, Özcan Alper filmi ‘Gelecek Uzun Sürer’ ise üç dalda SİYAD ödüllerine aday gösterildi.

Toplam 14 filmin yer aldığı listenin en iyi film adayları ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, ‘Gelecek Uzun Sürer’, ‘Gölgeler ve Suretler’, ‘Press’ ve ‘Saç’. Çağan Irmak’ın yönetmen ödülüne aday gösterildiği ‘Dedemin İnsanları’, en iyi film adayları arasına giremedi. Yine en iyi film adayları arasında yer almayan ‘Nar’ ise Ümit Ünal’a en iyi senaryo kategorisinde adaylık getirdi.

SİYAD ödüllerinin bu sene en ilginç taraflarından biri ise yardımcı erkek oyuncu kategorisinde yaşanıyor. Bu daldaki beş adayın üçü “Bir Zamanlar Anadolu’da” oyuncularından Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış ve Ercan Kesal. Aynı filmden Taner Birsel ve Muhammet Uzuner ise erkek oyuncu dalında ödüle aday.

16 Ocak Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak törende, Perihan Savaş, Erden Kıral ve Osman Şahin’e ‘SİYAD Onur Ödülü’ verilecek. Gecede Ahmet Uluçay’ın anısına verilen ‘Ahmet Uluçay Umut Ödülü’ de, sinema sektöründe ismini yeni duyuran genç bir yeteneğe takdim edilecek. Ödül töreninde ayrıca ‘En İyi Kısa Film’, ‘En İyi Belgesel’ ve ‘En İyi Yabancı Film’ ödülleri de sahibini bulacak.

EN İYİ FİLM
Bir Zamanlar Anadolu’da
Gelecek Uzun Sürer
Gölgeler ve Suretler
Press
Saç

EN İYİ YÖNETİM
Nuri Bilge Ceylan (Bir Zamanlar Anadolu’da)
Çağan Irmak (Dedemin İnsanları)
Tayfun Pirselimoğlu (Saç)
Ümit Ünal (Nar)
Derviş Zaim (Gölgeler ve Suretler)

EN İYİ SENARYO
Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan, Ercan Kesal (Bir Zamanlar Anadolu’da)
Ümit Ünal (Nar)
Tayfun Pirselimoğlu (Saç)
Sedat Yılmaz (Press)
Derviş Zaim (Gölgeler ve Suretler)

EN İYİ KADIN OYUNCU
Demet Akbağ (Eyyvah Eyvah 2)
Nesrin Cavadzade (Yangın Var)
Hazar Ergüçlü (Gölgeler ve Suretler)
Nazan Kesal (Saç)
Nergis Öztürk (Atlıkarınca )

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Taner Birsel (Bir Zamanlar Anadolu’da)
Serkan Ercan (Gişe Memuru)
Ayberk Pekcan (Saç )
Osman Sonant (Yangın Var)
Muhammet Uzuner (Bir Zamanlar Anadolu’da)

 

 

...
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2012 Cuma 19:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?