16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Son söz Anıtlar Kurulu'nun

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yüzyıl başından kalma Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi'ndeki Menekşe Sokağı'nın kaderinin Anıtlar Yüksek Kurulu'nda olduğunu söyledi.

Osmanlı evleri, Rum kilisesi ve ermeni mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu sokağı günümüze tarihi özellikleriyle kazandırılması amacıyla yeniden inşasını ele alan projeyi hayata geçirmek için bir yıldır büyük gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Seyit Torun, son kararı Anıtlar Yüksek Kurulu'nun vereceğini belirtti.

Ordu Belediyesi olarak sokağın tamamıyla kamulaştırıldığını, Tarihi Kentler Birliği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı'nın (ÇEKÜL) desteğiyle proje çalışmaları yaptıklarını, burada yeniden inşa edilecek tarihi evlerin roleviyelerinin hazır olduğunu belirten Başkan Torun, "Şu anda Menekşe Sokağı'nın projesini Anıtlar Yüksek Kurulu'na sunduk. Buradan çıkacak olumlu kararın ardından tahmin ediyorum yıl başında ihalesini yapacağız. İhalenin ardından tarihi Menekşe Sokağı, tarihi ve kültürel dokusu ve kokusuyla yeniden canlanacak. Ancak öncelikle Anıtlar Yüksek Kurulu'nun vereceği karar önemli. Kültür ve Turizm Bakanlığı da konuyla yakından ilgileniyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 15:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?