15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Soprano Emma İstanbul'a geliyor

BBC Music dergisinin yaptığı oylamada günümüzün en iyi 10 sopranosundan biri seçilen ''Dame of the British Empire'' unvanlı Emma Kirkby, Florilegium Topluluğu ile birlikte 1 Aralık'ta İstanbul'da sahne alacak.

Kirkby, İş Sanat'taki konserde, son yıllarda İngiltere'nin en başarılı dönem müziği topluluklarından biri olan ve sanat yönetmenliğini Ashley Solomon'un yaptığı Florilegium ile "Bach ve Ötesi" başlıklı Bach, Hasse ve Telemann'ın eserlerinden oluşan barok bir program yapacak.

30 yılı aşan kariyerinde yoğun kayıt çalışmalarına rağmen meslektaşlarıyla sık sık konser vermeyi tercih eden Emma Kirkby, orkestrayla uyumu, sesinin berraklığı ve akıcılığının yanı sıra sahne hakimiyeti ile günümüzün en önemli sopranolarından biri olarak kabul ediliyor.

İstanbullu müzikseverlerin İstanbul Müzik Festivali'nden tanıdığı Florilegium Topluluğu ise önce kontrtenor Derek Lee Ragin, sonraki yılda Bolivyalı şarkıcılarla verdikleri konserlerle izleyicinin büyük beğenisini kazandı.

Kuruldukları 1991 yılından bu yana barok ve erken romantik dönem repertuvarına getirdikleri yorumla Sydney Operası, Teatro Colon, Wigmore Hall, Concertgebouw Salonu, Konzerthaus gibi klasik müzik dünyasının saygın salonlarında konserlere davet edilen Florilegium'un kayıtları, Diapason d'Or, Chocs de la Musique ve Gramophone dergisinin "Editörün Seçkisi" ödüllerini aldı.

CNNTURK
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 14:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?