24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Sultanın sırrı ne?

       Çekimleri İstanbul’da gerçekleştirilen film için Dünyaca ünlü oyuncu Mark Dacascos Türkiye’ye geldi. Kurtların Kardeşliği, Amerikan Samurai, Samurayın Gözyaşları isimli Hollywood yapımları ile tanınan Dacascos filmin galası için yeniden İstanbul’a geliyor. Emanuel Bettencourt, Burak Sergen, Sinan Albayrak, Zeynep Beşerler, Şerif Sezer, Semih Sergen, Tayfun Sav, Altan Akışık, Muhammed Cangören gibi ünlü isimlerin de rol aldığı film yurtdışında da büyük ilgi gördü. Amerika’da çok sayıda sinema takipçisi olan iki sitede haber oldu ve Zurih ile Viyana’da özel istek üzerine üç ayrı gala yapılacak.

       Merakla beklenen SULTANIN SIRRI’nın yapımcılığını ve senaristliğini ödüllü gazeteci Ömer Erbil, yönetmenliğini ise Hakan Şahin yapıyor.

       İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı tarafından da desteklenen ve 4 Milyon TL bütçeye sahip olan SULTANIN SIRRI isimli sinema filminde Topkapı Sarayı, Yıldız Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Ayasofya Müzesi gibi tarihi mekanlar kullanıldı. İstanbul’un yer altındaki Bizans döneminden kalma yaklaşık 1200 yıllık dehlizlerin gösterildiği filmde, opus dei ve Mevlevilik karşı karşıya geliyor. Gizemli hikayesi, gün ışığına çıkmamış mekanları ile sinema severleri şimdiden meraklandıran filmin sırrı ise oyunculardan bile gizlendi. Filmin hikayesi tarihi gerçeklere dayanırken, ülkemizde bilinmeyen pek çok tarihi olaya da ışık tutuyor.

       Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı 2. Abdulhamit’in petrol ile ilgili sırrından bir nebze haberdar olan Amerikalı bir profesör sırrın peşine İstanbul’a gelir. Sırrın saklı olduğu gizemli sandığı bulmak için çabalayan profesörün karşısına vatansever müzeci ve özel Türk istihbaratı çıkar. Topkapı Sarayı Müzesi deposundaki sandığa ulaşmak için İstanbul’un yer altı dehlizlerini keşfeden Amerikalı profesör, Çemberlitaş’ın altındaki Hıristiyan inancında kutsal olan emanetlerin varlığından da haberdar olur. Konstantin’in annesi tarafından Kudüs’ten getirildiği yerli yabancı birçok kaynakta belirtilen ahşap haç, Hz. Süleyman’ın asası, Hz. İsa’ya ait eşyalara ulaşmaya çalışan profesör kendini müthiş bir maceranın içinde bulur…

       Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığınca senaryo desteği alan SULTANIN SIRRI isimli film 2010 Kültür Başkenti ajansı tarafından destekleniyor.

Yapım Şirketi: Filmografi
Yapımcı: Ömer Erbil
Yönetmen: Hakan Şahin
Senaryo: Ömer Erbil
Görüntü Yönetmeni: Tolga Kutlar
Sanat Yönetmeni: Erhan Akgün
Müzik: KALAN Müzik

www.sultaninsirri.com

 

Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 17:01:55
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 15:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sema Sezgin IP: 88.255.170.xxx Tarih : 1.12.2010 17:15:20

İlginç bir filme benziyor. Merakla bekliyorum.