20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Sumbas Cami'nde restorasyon sürüyor

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Karaömerli Mahallesi'nde bulunan tarihi Sumbas Camii'nde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Sumbas Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, Sumbas Belediye Başkanı Necati Güvel, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karalar ve il genel meclis üyeleri, restorasyon çalışmaları süren Sumbas Camii'nde incelemelerde bulundu.

1900'lü yılların başında yaptırılan ve 1930'lu yıllarda bir hayırsever tarafından çatısı tamir ettirilen tarihi caminin, 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gönderilen 400 bin YTL ödenekle restore ettirildiğini belirten İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karalar, 2007 yılının kasım ayından bu yana devam eden çalışmaların en geç haziran ayında tamamlanacağını söyledi.

Karalar, "Caminin restorasyonu 1996 yılından beri gündemde. Fakat çalışmalar 2003 yılından sonra hız kazandı. Cami daha önce köy tüzel kişiliğinde olduğu için restorasyon işlemlerinde problem yaşıyorduk. Şimdi köy tüzel kişiliği camiyi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne devretti. Sayın valimizin desteğiyle restorasyon işlemleri başladı. Restorasyon çalışmaları bittiğinde vatandaşlarımız camiyi kullanabilecekler" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 11:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?