29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Suyun Yolculuğu

Ayasofya Müzesi’nde Türk Kadınları Derneği tarafından açılan fotoğraf sergisi, ecdadın suya ve su kültürüne verdiği önemi gözler önüne serdi.

Türk Kadınları Kültür Derneği tarafından Ayasofya Müzesi’nde Dünya Su Günü ile ilgili olarak “İstanbul’da Suyun Mimari Yolculuğu” isimli fotoğraf sergisi açıldı. İstanbul’da 2009’da yapılacak 5. Dünya Su Forumu etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen fotoğraf sergisi, izleyenleri tarihî bir yolculuğa çıkarıyor. Dev boyutlarda sergilenen fotoğraflarla, günümüzde de büyük bölümü faaliyetini sürdüren 1500 yıllık teknolojinin ve kültürün izleri dikkatlere sunuluyor.

Sergide suyun taşınması, depolanması ve dağıtılmasını sağlayan su kemeri, sarnıç, maksem ve su terazisi gibi yapılar ile suyu insanlarla buluşturan çeşme, sebil, şadırvan gibi eserler teknolojik ve sanatsal boyutuyla yansıtılıyor. Mehmet Okutan’ın objektifinden sunulan fotoğraf sergisi, 30 Mart 2008 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.



‘Vakıflar’dan su konulu yarışma

Vakıflar Genel Müdürlüğü, “2008 Vakıf Medeniyeti Su Yılı” etkinlikleri çerçevesinde resim, makale, ebru, illüstrasyon, kompozisyon ve uygulanan proje yarışması düzenliyor. Son katılım tarihi resim yarışması için 26 Mart, diğerleri için de 4 Nisan 2008 olarak açıklanan yarışmalarda birinci gelen eser sahipleri 5 bin, ikinci 3 bin, üçüncü de 2 bin YTL ile ödüllendirilecek. Vakıfların yarışacağı proje yarışmasında ise ilk ona girenlere plaket verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 11:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?