22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Tarihe mal olmuş gemiler

Tarihe malolmuş Türk gemilerinin mini modelleri Kadıköy'de sergileniyor... 

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İstanbul'un kültür sanat yaşamına destekte bulunmak amacıyla Kadıköy İskelesi'ne "Gemi Modelleri Sergisi" açtı. Sergide tarihe malolmuş Türk gemilerinin mini modelleri sergilenirken, ayrıca denizcilik tarihinin önemli olayları da canlandırılacak.


İDO ile Gemi Modelcileri ve Gemi Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği sergide model gemi tutkunlarının özel çalışmaları iskelelere taşınacak. Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği'nin 30.kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kadıköy İskelesi'ndeki İDO Sanat Galerisi'nde açılan sergide, olta sandalından kruvazöre, Şirket-i Hayriye vapurlarından savaş gemilerine, denizcilik tarihinin farklı dönemlerini yansıtan modeller sergileniyor. İlk Türk kalyonu "Göke", Nusrat Mayın Gemisi, Atatürk'ün motoru "Acar", İlk Türk Denizaltısı "Abdülhamit", sergide yer alan modellerden bazıları.

En küçüğü 7 yaşında olan 46 modelcinin yüzün üzerindeki çalışmasının yer aldığı sergide, denizcilik tarihinin önemli sahnelerinin canlandırıldığı özel bir bölüm de bulunuyor.Gemi Modelleri Sergisi, 2-14 Ekim tarihleri arasında Kadıköy İskelesi'ndeki İDO Sanat Galerisi' nde 10.00- 20.00 saatleri arasında model meraklılarının ziyaretine açık olacak

ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 11:48:55
Güncelleme :9 Ekim 2007 Salı 11:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?