19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Tiyatrocu dayanışması

Mekânsızlık yüzünden sürekli farklı sahnelerde oynayan Altıdan Sonra Tiyatro, dün akşam Kumbaracı Yokuşu’nda daimi sahnesi Kumbaracı50’yi açtı.

Mekânın oluşturulması için gereken yaklaşık 100 bin lira ilginç bir kampanyayla toplanıyor. Hem kendileri hem de İstanbul’un önde gelen tiyatro toplulukları yardım için Kumbaracı50’de sahneye çıkacak.

1999 yılında çoğunluğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu mimar ve mühendisin bir araya gelerek kurduğu Altıdan Sonra Tiyatro, adından da anlaşılacağı gibi sadece iş çıkışlarında provalarını ve gösterilerini yapabilen bir grup. Şimdiye kadar “Her yer sahnedir” düşüncesiyle farklı mekânlarda işler sahneleyen, seyyar bir tiyatro oldular. Ama İstanbul’da teknik açıdan çok fazla yeterli sahne olmadığından her seferinde farklı bir teknik sorunla karşılaştılar. İşte bu sebepten son üç yıldır mekân arayışı içinde olan grup, sonunda Kumbaracı Yokuşu’ndaki 50 numaralı mekâna yerleşiyor.

Tiyatrolar da destek veriyor

Eskiden bir tabela atölyesi olan, 220 metrekarelik mekânın seçilmesinde grubun mimar ve mühendislerinin dışında Metin Deniz gibi usta isimlerin de payı oldu. Ancak sadece grup üyelerinin desteğiyle burası çok iyi bir mekâna dönüştürülemeyeceğinden tiyatrocu ve tiyatroseverleri bir araya getiren bir destek kampanyası başlattılar.

“Duvarda Çivin Olsun!” sloganıyla başlayan “Kumbaracı50 Destek Projesi” kapsamında geçen ay çeşitli tanıtımlar yapıldı ve pek çok kişiden yardım alındı. Ancak bu kez pek çok tiyatro grubu oyunlarıyla buraya destek verecek.
Fiyatları 10-25 TL arasında değişen biletlerin tüm gişe hasılatı Kumbaracı50’ye bırakılacak. Daha fazla yardımda bulunmak isteyenler, aralık ayında başlayacak Altıdan Sonra Tiyatro gösterilerine 50-500 TL’lik biletlerden alabilirler.

GÖSTERİLER 20.30’DA

3-13-14 Kasım Altıdan Sonra Tiyatro “444”, 4-11 Kasım Altıdan Sonra Tiyatro “Öldün, Duydun mu?” , 5-6 Kasım Tiyatro Gerçek “Van Gogh”, 7 Kasım Dostlar Tiyatrosu “İnsanlarım”, 9 Kasım Tiyatro Hal “Eksik”, 10 Kasım Semaver Kumpanya “Resm-i Geçit”, 12 Kasım İlyas Odman “bugün, hiçbir şey...”, 16 Kasım Damaged & 22/11 Ortak Yapımı “Luvstory”, 17-18 Kasım Oyun Deposu “Çirkin İnsan Yavrusu” , 19 Kasım Şule Ateş “Vakit Tamam Beyler”, 20-21 Kasım Tiyatrotem “Hakiki Gala”.
Tel: 0212 243 50 51,
www.kumbaraci50.com

Deniz İnceoğlu - Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 16:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?