29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Tiyatroda deprem gibi değişiklik

İstanbul Şehir Tiyatroları'na ihaleyle sanatçı almak isteyen Nurullah Tuncer görevden alındı. Tuncer'in yerine Genel Sanat Yönetmenliği'ne Orhan Alkaya'yı getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Şehir Tiyatroları'na ihaleyle sanatçı almak isteyen Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nurullah Tuncer'i görevden aldı. Tuncer'in yerine yönetmen Orhan Alkaya atandı. 

Şehir Tiyatrosu'nu temsil etme yetkisine sahip en üst makamdaki isim olan Genel Sanat Yönetmeni, Şehir Tiyatrolarının bütün Sanat üretim ve çalışmalarını düzenlemek, sanat disiplinin sağlamak ve sanatçıların hizmet sicillerini tutmaktan sorumlu bulunuyor.

Gürtuna göreve getirmişti
Tuncer, 2002'de dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirilmişti. 

Kadir Topbaş'ın göreve gelmesinden sonra Tuncer, Aralık 2004'te görevinden alınmış daha sonra yargı kararıyla görevine dönmüştü.

Orhan Alkaya kimdir?

Orhan Aklaya 1958'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda eğitimini tamamladı. Günlük gazetelerde ve dergilerde değişik sanat disiplinleri üzerine eleştiri yazıları, siyasi makaleler, denemeler yazdı. Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen çeşitli oyunları yöneten Alkaya'nın, Parçalanmış Divan, A!Etika, Yenilgiler Tarihi, Tuz Günleri gibi şiir kitapları bulunuyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 12:22:50
Güncelleme :8 Ocak 2008 Salı 12:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?