16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

TMSF'nin tabloları kapışıldı

TMSF, Fausto Zonaro ve İbrahim Çallı gibi ünlü ressamlara ait tablo ve altın paraların satışına ilgi büyüktü.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fausto Zonaro ve İbrahim Çallı gibi ünlü ressamlara ait tablo ile zaman aşımına uğramış altın paraların satışından yaklaşık 3 milyon 410 bin YTL gelir sağladı.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, bugün Antik A.Ş aracılığıyla düzenlenen müzayedede, ünlü ressamlara ait tablolarla zaman aşımına uğramış altın paralar satışa çıkarıldı.

Muhammen bedelleri toplamı 1 milyon 769 bin 533 YTL olarak belirlenen tabloların büyük ilgi gördüğü belirtilen açıklamada, 1362 eserin yer aldığı ve 421'inin satıldığı müzayedede 3 milyon 410 bin 956 YTL gelir sağlandığı kaydedildi. Satışa çıkarılan tablolar arasında Fausto Zonaro'nun ''Deniz ve Yelkenli'' ve ''Denizli Peyzaj'', İbrahim Çallı'nın ''Figuratif'', Saadet Aslansoy'un peyzajları, Kanuni Sultan Süleyman'ın Tuğra tablosu, Atatürk'ün resmedildiği tablolar, İbrahim Safi'nin ''Karanfiller'', ''Galata'dan Perdan Görünüm'' konulu eserler yer aldı.

J. Hassen'in natürmort, Salvador'un ''Örtü Üstünde Sepet İçinde Çiçekler'', A.A.Felix Bachmann'ın ''Kıyıda Kayıklar ve Camii'', Fabius Brest'in ''Limanda Kanyonlar'', Preziosi'nin ''Mezarlıkta Kadınlar ve Çocuklar'', Ahmet Ziya Akbulut'un ''Kağıthane Sünnet Köprüsü'', Eugene Flandin'in ''Hippone Sütunu İstanbul 1855'', Mubin Orhon'un ''1961 tarihli tuval üzeri yağlı boya'' tabloları da müzayedeye çıkarılan eserler arasında yer aldı. 350 bin YTL ile en yüksek muhammen bedele sahip Halil Paşa'nın 1904 tarihli tablosu, açık artırmada yoğun ilgi gördü.

Tablo, müzayedede ulaşılan en yüksek bedel olan 470 bin YTL'den alıcı buldu. Bu eserin yanısıra, Mubin Orhon'un 9 adet yağlıboya tablosu da katılımcıların büyük ilgisini çekti. 9 eserden 1 milyon 215 YTL gelir sağlandı. 600 YTL muhammen bedelden satışa sunulan İznik tarzı Seramik Tabak ise 65 bin YTL'ye satıldı. Zaman aşımına uğrayan altın paralar arasında ise Atatürk büstlü paralar, Ata lira, Atatürk portreli beşibirlik Ata lira gibi kıymetler yer aldı

ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 11:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?