22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Tomris Çetiner'in 'sanatçı' isyanı

Devlet Tiyatroları Sanatçısı ve Konya Tiyatro Müdürü Tomris Çetiner, Türkiye'de sanatçıların televizyon kanallarındaki yarışmalarla belirlenmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Bunlar sanatçı değil, popüler kültürün ortaya çıkardığı günlük starlardır" dedi. 

Ordu Belediyesi tarafından düzenlenen '3. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' sebebiyle Türkiye Tiyatro Bale ve Opera Vakfı (TOBAV) temsilcisi olarak Ordu'da bulunan Tomris Çetiner, Türkiye'de popüler kültürün kendini hissettirmesiyle ortaya bir 'kavram kargaşası' çıktığını, televizyonlarda düzenlenen yarışmalarla ortaya çıkarılan isimlerin 'sanatçı' olarak lanse edildiğini belirtti.

Televizyonlardaki yarışmalarda belirlenen isimlerin hiçbirinin sanatçı olamayacağını vurgulayan Çetiner, "Dansözünden şarkıcısına kadar herkes yarışmalarda belirleniyor. Oysa bunlar sanatçı değil, popüler kültürün ortaya çıkardığı günlük starlar, günlük popüler kişilerdir. Bunlar bugün var yarın yoktur. Sanatçı dediğiniz yüzyıllarca da var olabilir, on yıllarca da olabilir. Sanatçı gerçekten hayatın ve eşinin içindedir. Ben TV'lerdeki yarışma programlarından gelenleri sanatçı kabul etmiyorum. Onlar sadece icracıdırlar. Sadece şarkılarını, oyunlarını icra ederler, o kadar" diye konuştu. 

TV dizilerinde oynayan tiyatro sanatçılarının durumuna da işaret eden Çetiner, "TV dizilerini bile tiyatro sanatçıları kurtarıyor. Çünkü karakter oynamayı gerektiren oyunlarda ilk tercih edilen oyuncular tiyatroculardır" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 17:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?