27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Topkapı Elhamra'yı ağırlıyor

Medeniyetler İttifakı Forumu'nda Topkapı Elhamra'yı ağırlıyor

İstanbul'da düzenlenecek Medeniyetler İttifakı II. Forumu çerçevesinde, Topkapı Sarayı Elhamra'yı ağırlayacak. İspanya Dışişleri Kültür Kuruluşu (SEACEX), İstanbul Cervantes Enstitüsü, Elhamra ve Generalife Konseyi ile İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi'nin ortaklaşa düzenlediği serginin açılışı 5 Nisan'da gerçekleştirilecek. Sergi, 31 Mayıs 2009 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Küratörlüğünü Javier Piñar ve Carlos Sánchez'in yaptığı serginin amacı, Jean Laurent ve Abdullah Biraderler gibi fotoğrafçıların 19. yüzyıla ait fotoğraflarının yer aldığı bir koleksiyon aracılığıyla Elhamra ve Topkapı sarayları arasında bir diyalog kurmak.

4 bölümden oluştu
Sergi ziyaretçilerini, etraflarını çevreleyen muhteşem şehir manzaralarının ortasındaki bu iki sarayın avlularına, odalarına, detaylarına bakmaya davet ederken iki sarayın o dönem ticari fotoğrafçılık aracılığıyla resmedilişine de dikkat çekmeyi hedefliyor.
Sergi, "Seyahatler, Anıtlar ve Görsel Bellek", "Şehirdeki Saraylar", "Zamanın İçerisinde Saraylar" ve "Belirgin Bakış" adlı dört bölümden oluşuyor. Sergilenen eserler, Elhamra ve Generalife Konseyi Arşivi, İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı - İstanbul Araştırma Enstitüsü, Topkapı Müzesi, Washington Kongre Kütüphanesi ve Granada Rodríguez-Acosta Vakfı gibi bir çok kurumdan derlendi.

 

Referans
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 21:32:25
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 21:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?